ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYTAÇ AYKAÇ-MENDUH ÇALIŞKAN - Çıkışları ile sık sık gündem olan ve Van’a sahiplenme gayreti gösteren Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu’ndan yine flaş açıklamalar geldi. Bir süre önce gazetemize kentin zayıf lobisini, tanıtım faaliyetlerindeki eksikliği değerlendiren Kandaşoğlu, bu kez herkesin Van konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizerek: “Allah rızası için Van’a sahip çıkalım” dedi.

 

Van TSO başkanlığı döneminde Van’da iz bırakan isimlerden olan ve her açıklaması ile olay yaratan Vanlı işadamı Zahir Kandaşoğlu, Türkiye’nin ve Van’ın yeniden siyasi hareketlilik yaşadığı bir süreçte Şehrivan’a konuştu. Sık sık kent gündemine dair açıklamalar yaparak eleştiriler sunan Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu, bir kaz daha kentteki temsilcilere eleştiriler sundu. Teşkilat değişimlerinin, yerel seçimlerin gündemden düşmediği şu süreçte konuşan Kandaşoğlu, Van’ın bir kez daha geçmişteki hataya düşmemesi için memlekete sahip çıkan isimlerin aday olması gerektiğini söyledi. Kente dair önemli konuların konuşulduğu toplantılarda kenti iyi bilen isimlerin olmamasından dert yanan Kandaşoğlu, “Bizimle istişare yapmak zorundalar” diyerek Van’a gelen isimlere seslendi. Kentte miadı dolan siyasetçilere gitmeleri gerektiğini hatırlatan Kandaşoğlu: “Van’ın sesinin artık güçlü bir şekilde dillendirmesi gerekiyor. Bunun dışında Van’ın kalitesinin artık bozulmaması gerekiyor. Allah rızası için Van’a sahip çıkalım.” Dedi.

 

 

VAN İÇİN BİZİMLE İSTİŞARE ETMEK ZORUNDALAR!

Bir süre önce Şehrivan’a yaptığı değerlendirmede kentin tanıtımı noktasında yapılan yanlışlara değinen Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu, o söyleşisinin devamı olan açıklamalarında yine Van’a dair önemli açıklamalarda bulundu. Kentin geleceğinin belirlendiği tüm süreçlerde bu kentin esnafı, tüccarı, STK’ları ile istişare edilmesi gerektiğine veurgu yapan Kandaşoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Önümüzde önemli seçimler var. Yerel seçimler, genel seçimler ve kent adına oda seçimleri var. Bu seçimlerde yetersiz olan isimlerin tamamının değişmesi gerekiyor. Emeklisi dolduran kim olmuş olsun kesinlikle bırakıp gitmesi gerekiyor. Bir anket yapılsın ve ankettin yüzde 20’si Kandaşoğlu konuşmasın desin vallahi artık konuşmam. Biz artık isyan ediyoruz. Bu kent için o kadar emek harcadık ama kimse bunu hazmedemedi. Biz bunları yapıyoruz. Sonrada diyorlar ki neden tartışıyoruz. Biz tartışmak ve konuşmak zorundayız. Van için bir şey yapacak olan insanlar bizi çağıracaklar ve bizimle istişare etmek zorundalar.”

 

BU İŞ BÖYLE OLMAZ!

“Yemek veriliyor ama tüm esnaf yok yemekte. Birçok esnaf ve işadamı arıyor diyor ki niye bu adamı çağırıyor ama bizi aramıyorsun diyorlar. Kimse gelip bize siz ne düşünüyorsunuz demiyor. Siz davet edilmediğin bir yere niye gidip konuşasınız. Kimse de gitmez. Yapılacak olan programlara herkes davet edilmeli ve o programlarda insanlara söz hakkı verilmesi gerekiyor. Bana hiçbir yerde söz hakkı verilmiyorsa, ben hiçbir yere davet edilmiyorsam gidip ne diyeceğim. Ya da ne demem bekleniyor. Bu iş böyle olmaz. Birisi de gelsin desin ki bu şehirse sorunlar var gelin bu sorunları çözün desinler.”

 

 

ZAMANINI DOLDURAN İNSANLAR ARTIK GİTMELİ!

“Bizim işte burada konuşmamız gerekiyor. Kardeşim bu nasıl bir gidişattır deyip oturup konuşmamız gerekiyor. Bu gidişata bir dur denilmesi gerekiyor. Bu anlamda vakıf, dernek ve odalar üzerine düşeni yapması gerekiyor. Zamanını dolduran insanların artık gitmesi gerekiyor. Artık bir sorunlar olduğu zaman bunu konuşun dile getirin kardeşim.”

 

VAN ÖN PLANDA OLMALI!

“Van’ın sesinin artık güçlü bir şekilde dillendirmesi gerekiyor. Bunun dışında Van’ın kalitesinin artık bozulmaması gerekiyor. Allah rızası için Van’ın kalitesinde sahip çıkalım. Dernekler, vakıflar, kurumlar, yönetimler, basın herkes Van’a sahip çıkması ve Van’ın kalitesini artık düşürmemesi gerekiyor. Van çok önemli bir şehirdir. Siz destek de vermiyorsanız bari susun konuşmayın. Bu yüzden rica ediyorum. İnsanlar bir yerlere gelmek için bir şeyler yapıyorlar ama lütfen burada kimse Van’ı kullanmasın. Burada öncelik Van’ın çıkarı ve geleceği olması gerekiyor. Ardından insanlar kendi çıkarlarına yine baksınlar. Ancak öncelik ve gelecek adına tüm öncelik Van olması gerekiyor. Van olmadıkça bu sorunların hiçbir çözülmez. Van hepimizin için ön planda olması gerekiyor. Benim için, senin için, iş adamı, siyasetçi, başkan herkes ama herkes için Van ön planda olmalı. Van ön planda olduktan sonra kendiniz için de ne yaparsanız yapın.”

 

MEMLEKETE SAHİP ÇIKAN İSİMLER ADAY OLMALI!

“Memlekette, memleketin öz sahibi olan ve memlekete sahip çıkan isimlerin aday olması gerekiyor. Özellikle belediyelerde yani yerel yönetimlerde bunun olması gerekiyor. Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Biz siyasette ve yönetimlerde olduğumuzu söylüyoruz varız diyoruz ama bu nasıl olacak. İlk önce gelin konuşalım diyoruz. Bizim şartımız, hedefimiz ne olacak ilk önce bunları iyi bir şekilde belirleyelim. Ben görüyorum işte iktidar partisinde kaç tane il başkanı değişti. Hangisi ne kadar yetkili oldu? Hangisinde büyük bir değişim görebildik? Gidin batıda yetkilerini ve yaptıklarını görün.”

 

 

BİZ HAZIRIZ AMA MUHATAP YOK!

Kendisinin Temsiliyet ve kente hizmet noktasında bir girişimi olup olmadığı ile ilgili soruya da cevap veren Kandaşoğlu, bu noktada her zaman kente hizmet etme noktasında hazır olduğunu belirtti. Bir dönemki adaylık sürecini de hatırlatan Kandaşoğlu: “Biz her zaman varız ve alandayız. Ancak karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Ben CHP’de aday olduğum zaman herkes bana dedi ki sen çok büyük bir hata yaptın dedi. Ben neyin hatasını yaptım? Ben CHP’de neden aday olduğumu bilmiyor musun? Bana dediler ki senin işin tamamdır dediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da bir vekile Van’daki listelerin başında durması sözü verilmiş. Bu İstanbul milletvekili beni çağırdı. Liste hazırlanması bana verildi, bende liste yetkisini sana veriyorum. Sen listede adaysın, listeyi doldur getir deniliyor. Listeyi doldurup götürüyorum gece ama sabah oluyor bu liste değişiyor. İstanbul milletvekili beni arıyor birileri etti beni aşıyor liste değişecek diyor. Ben burada ne yapayım. CHP’de aday olmayayım ne yapayım? Bağımsız olma gibi bir şansım yok. HDP o zaman parti olarak seçimlere girmiyordu. Ben büyük bir risk alıyorum. Her yerden istifa ediyorum. Ancak ardından herkes bana haksızlık yaptı ve ortada kaldım. Ama kimse bana demedi neden böyle oldu? Ardından değişen işlerden dolayı hakkımı elimden aldılar bende başka yerde aday olmak zorunda kaldım.”

 

“HALK HERŞEYİ BİLİYOR”

CHP’deki adaylık sürecindeki görüşmelerini üzerinden örnek veren Kandaşoğlu, bu dönem eksikliğini htiği o istişareleri o süreçte nasıl yaptığını da hatırlatarak: “Burada istişare toplantıları yapılıyor. Bize de burada 2 dakika zaman versinler bizde sorunları dile getirelim ve görüşlerimizi belirtelim. Ama yok kimse bizi davet etmiyor ve bizimle görüşmüyor. Bu böyle olacak iş midir? CHP beni çağırdı günlerce benimle istişare ettiler. Birçok ilçede seçim bürosu açtık, bunları gece gündüz çalıştırdık, ilçelere, köylere verdiğimiz bütün sözleri de tutuk. Bir tek adam gelsin desin ki bu adam bize verdiği sözü tutmadı. Kimse bana bunu diyemez. Ama ben size her şeyi yaptım siz beni desteklemediniz diye bilirim. Kimse beni çağırmasın, benimle istişare yapmasın sonrada niye böyle oldu. E kardeşim sen beni çağırmıyorsun ki. Benim sorunumu, sıkıntımı nerden bileceksin. Halk bunu çok iyi biliyor ve görüyor. Emin olun halkın içi yanıyor.”

 

VAN’DAKİ TÜM DİNAMİKLERE MEKTUP YAZDI!

Son olarak kendisinin son olarak yaptığı bir girişimi de hatırlatan Kandaşoğlu: “Ben Van’ın son zamanlarda yaşadığı istişare, kentin ortak sorunlarının çözümü için çok çaba harcadım. Hatta en son siz gazeteciler başta olmak üzere bin 500 kişiye mektup yazdım. Bütün il, ilçeler, yurt içinde yurt dışında Van’ı temsil eden dernek, vakıf ya da her ne varsa hepsine bu mektubu gönderdik. Van’ın tarihi, geçmişini, Van’dan çıkan önemli isimleri hepsini yazdık. Ben bu mektupta bir etkinlik yaptığımız zaman Van için yapalım dedim. Van’ın geleceği ve çocukları geleceği için bunu yapalım dedim. Bir dernek başkanı ya da benim için, onun için, Ali, Veli için yapmayın dedim. İlimizin geleceği için bunu yapalım dedik. Mektup için çok güzel dönüşlerde oldu. Herkes bu mektubun olumlu olduğunu söyledi. Eksiği olanlar biz bu mektuptan ders çıkaracağız dediler.”

 

Editör: TE Bilisim