Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen gündemi değerlendirdi. Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Şen, geçtiğimiz hafta Zahir Kandaşoğlu’nun gazetemizin manşetinden verdiği iddiaları da değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şen, yaptığı açıklamada kendini bilmeyen insanların Cumhuriyet Halk Parti camiasını namussuzlukla suçlamasını haddini aşmış bir ifade olarak kabul ettiklerini belirtti.

 

Van’da son günlerde yaşanan gelişmeleri parti binasında basın mensuplarıyla değerlendiren Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl yönetimi ve yeni kurulan ilçe teşkilatıyla basın mensuplarının karşısına geçen Şen açıklamasına İran’daki idamları kınayarak başladı.

Şen, 3 gün önce İran’da İran yönetimi tarafından idam edilen 14 Kürt kökenli gencin çağdaş bir dünyada halen böyle katliamların ve idamların yapıldığı bir sürecin yaşandığını söyleyerek, İran yönetiminin Kürt gençlerinin idamında imza koyanları ve yargılayanları nefretle kınadıklarını belirtti.

 

ŞEN: BERLİK DURVARINI KABUL ETMİYORUZ

Suriye sınırında örülen duvarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şen, “Suriye’de Nusaybin ile Rojava arasında örülen Berlin duvarından biraz bahsetmek isterim. Gerçekten Dünya’nın hızla sınırlarının kaldırıldığı bir sürece doğru gittiği bir noktada kendini çözüm süreci mimari olarak ilan eden Tayyip Erdoğan, kendisini barış elçisi olarak adlandıran Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın bu üçlüde oluşan anlayışın halkları nasıl birbirinden ayırttıklarını, nasıl kirli bir duvarın örüldüğünü hepimiz gözlemekteyiz. Biz bu duvarın kesinlikle Suriye’de yaşayan yurttaşlarımızla Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımız arasında bir engel olarak düşünemeyiz. Çünkü Rojava’da yaşayan halkımız ve akrabalarımız bizim canımız yüreğimizin bir parçasıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak böyle bir Berlin duvarının yeniden inşasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.” Dedi.

 

ŞEN: STK’LARA YAKIŞTIRAMADIK

Son günlerde gündemi meşgul eden Vali yardımcılarının yer değişikliği haberiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Şen, konuyla ilgili açıklama yapan STK’ları sert bir dille eleştirdi.

Şen, “Özellikle bu son iki gündür gündeme düşen diğer bir ise haber Valiliğimizde yaşanan istifalarla ilgilidir. Biz bu istifaları basından takip etmekteyiz. Gerçek bilgi sahibi değiliz. Bilgi sahibi olmadığımız için de bir yorumda bulunmak çok yanlış olur diye düşünüyoruz. Ama bazı sivil toplum örgütlerinin hiç olayın detayını bilmeden, olayın iç yüzünü araştırmadan ve bilgi sahibi olmadan yanlış tavır sergilemelerini yakışmamaktayız. Biz olayın gerçekliğini öğreneceğiz. Eğer Sayın Valimiz bize bilgi verirlerse olay konusunda gereken yorumumuzu yada açıklamamızı yapacağız.” Dedi.

 

ŞEN: TÜM KELİMELERİ İADE EDİYORUM O ŞAHSA

Şen İl binasında yaptığı değerlendirmede en çok eleştiriyi ise partileri hakkında açıklama yapan Zahir Kandaşoğlu’na yaptı. Kandaşoğlu’nun partilerini namussuzlukla itham ettiğini söyleyen Şen, “Bundan bir hafta önce Şehrivan gazetesinin manşetine taşıdığı ve kendisini Van’ın devrim lideri ilan eden şahsın Cumhuriyet Halk Partisine ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunması gerçekten bu zatın kendine hakaret ettiğini düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin gerçekliği ve özüdür. Cumhuriyet Halk Partisi ne AKP’ye benzer, ne de Ramazan Çelik’e benzer. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin yurt severleri ve devrimcileri tarafından inşa edilen çok büyük bir çınar ve çok büyük bir güçtür. Bu ülkenin var olma ve yok olma olayıdır. Kendini bilmeyen insanların Cumhuriyet Halk Parti camiasını namussuzlukla suçlamak haddini aşmış bir ifade olarak kabul ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrasinin temsilcisidir. Cumhuriyet Halk Partisi solun tek partisidir. CHP Türkiye’de gündemini yerel yönetimlere kilitlenmiş endekslenmiş durumdadır. Cumhuriyet Halk Partisi kimileri için bir korku yaratmakta. Bu seçimde çünkü İstanbul’u alacağız. İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi ve sosyal demokratların belediyesi ve yerel yönetimi egemen olacaktır. Bu korkudan dolayı Cumhuriyet Halk Partisine ağza alınmayacak şekilde saldırmaları bunun bir benzerinin de Van’da yaşanmasını gerçekten çok ciddi anlamda örgütümüzü, genel merkezimizi ve Cumhuriyet Halk Partisine oy veren insanlarımızı derinden üzmüştür. Ben Cumhuriyet Halk Partisi için kullanılan tüm kelimelerin ve cümlelerin hepsini iade ediyorum o şahsa. O şahsın adını da ağzıma almak istemiyorum. Çünkü biz muhatap olarak kabul etmiyoruz. Bu ilde devrim yapan bu arkadaş hangi alanda devrim yapmıştır. Biz bu devrimleri görmedik. Sabahleyin başka bir partide, öğle başka bir partide, yatsı zamanı başka bir partide siyaset izleyenler siyaset duruşunu sergileyenlerin nerde olduklarını halkımız çok iyi biliyor.

 

ŞEN: NE KANDAŞOĞLU NE DE BAŞKASI PARTİNİ OYLARINA KATKI SUNMAMIŞTIR

Şen, “Ben Cumhuriyet Halk Partisinin seçimlerinin sonuçlarını çok iyi bilen biriyim. Cumhuriyet Halk Partisi 2002 genel seçimlerinde Sayın Mehmet Kartal’ın birinci Necip Yağızer’in ikinci sırada olduğu dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin aldığı oy oranı 14 Bin ile 13 Bin arasındadır. O zaman da seçmen sayımız 380 Bindi. 2007 yılında yapılan genel seçimlerinde Şeref Bedirhanoğlu ve Paşa Kurşunluoğlu’nun birinci ve ikinci sıraları paylaşmaları sonucunda biz 14 Bin 300 oy almıştık. O zamanda Van’daki seçmen sayısı 410 Bindi. Sayın Kandaşoğlu’nun 2011 yılında birinci sıradan girdiği seçimlerde biz 15 Bin 800 oy aldık. Sayın Kandaşoğlu 17 bin oydan bahsediyor. Yani bizim 2007 ile 2011 yılları arasında yapılan seçimlerde oylarımız artmamış, oylarımız aksine düşmüştür. Yani son 10 yıl içerisinde CHP 14 Bin ile 15 Bin oy arasında gidip geliyor. Ne Kandaşoğlu ne de başka bir arkadaşımız bu partinin oylarına bir katkı sunmamıştır. Seçimlerde alınan oylar bu partinin blok oylarıdır.  Ama şunu söyleyeyim. Eski bir partili olarak CHP’nin Van’daki oyları normal olarak değerlendirdiğimiz zaman, CHP’nin oyları 60 ile 70 bin arasındadır. Partimizin tabanının istedikleri vizyon, birikim ve parti duruşuna sahip olmayan kişileri birinci ve ikinci sıraya getirilmesiyle tabanımız büyük bir kırılma yaşamıştır.” Dedi.  

 

ŞEN: CHP İKTİDARININ AYAK SESLERİ GELİYOR

İl Başkanı Cemal Şen son olarak yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, CHP iktidarının ayak seslerinin gelmeye başladığını anlattı.

Şen, “CHP iktidarının ayak sesleri geliyor. AKP’nin İstanbul’da kırılma noktası Büyükşehir belediyesiyle başlayacak. Ve Şemdinli’ye kadar devam edecek. CHP yerel seçimlerde birinci parti olacak. 2014 yılında Cumhurbaşkanı ile genel seçimleri birlikte yaptırtacaktır. CHP bugün çok ciddi bir yükseliştedir. Birçok ilçede Belediye Başkanlığı için adaylarımızın başvuruları var. 3 adayımızda Büyükşehir için başvurularını yaptı. Ancak daha resmi bir başvuru yok. Bu üç adayımızın durumunu hem genel merkez düzeyinde hem de buradaki arkadaşlarımız ile değerlendireceğiz Favori olarak görülen iki siyasal partinin adaylarını açıklamasından sonra CHP olarak kendi adaylarımızı kamuoyuna açıklayacağız. Bizim böyle bir taktiğimiz var.” Şeklinde konuştu


Orhan AŞAN

 

Editör: TE Bilisim