Van Ticaret Sanayi Odası eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğu İnş. Taah. Mad. San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurlu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığına gönderdiği dilekçe ile meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 


İstifası ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Kandaşoğlu, “5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu 83. Maddesinin beşinci fıkrası ile 84 maddesinin 3. Fıkrası uyarınca hazırlanan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar organ seçimleri hakkında yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilen 7 Nisan 2018 tarihli Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 4. Meslek grubunda Doğu İnş.Taah. Mad.San.Tic. Ltd. Şti. yetkili olarak meclis üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım. Ancak 7 Nisan 2018’de yapılan oda seçimlerin demokratik ve şeffaf bir şekilde yapılmadı ve odanın üyelerin iradesine ciddi bir şekilde başta yönetim kurulu başkanı ve odanın genel sekreteri ve yardımcısı tarafından oda da kayıtlı olan meslek grupların üzerinde bir yıl önceden nasıl çoğunluğu sağlarız, diye 19 Meslek grupları bulunan VATSO’nun 14 meslek grubun üzerinde yasal ve kanuna bakmaksızın ciddi bir şekilde hemen hemen 14 meslek grubunda kayıtlı olan tüm üyelerin ‘Naca’ kodları dikkate alınmadan büyük bir usulsüzlük yaparak yer değişimi yapılmıştır” dedi. 


Bunun dışında vergi dairesinde ticari terkini yapan firmalara da listeye dahil ederek sahte yetki belgesi çıkartarak oy kullanıldığını iddia eden Kandaşoğlu, “Umreye giden üyelerin firmalarının bile adına da yetki belgesi çıkartarak oy kullanmışlardır. Bir yıl önceden başta odanın yönetim kurulu başkanı ve yanında aday olan kişilerin odanın tüm imkanlarını kullanarak yüzlerce firmanın oy kullanmak için yetkili göstermişlerdir. Yanında aday ettiği kişilerin firmaları aday olduğu meslek grubunda Vergi dairesine yanlış bilgiler vererek, firmaların mesleklerinin değiştiğine dair tutanak tutulması ve bu tutanaklarla da İpekyolu İlçe Seçim Kurulu Müdürünü ciddi desteğini alarak il seçim kurulunun kararına büyük bir muhalefet ederek, müfettişlerin raporuna rağmen seçiminin son gecesinde bazı siyasiler de destek alarak 26 firmanın tekrar aday olduğu meslek gruplarına getirilmesini sağlanmıştır. Odada borçlu olan üyelerin askıya alınması ve askıya alınan üyelerin üzerinde çoğunluğu sağlamak için her çeşit usulsüzlük yaparak vergi borcu ödenmeden veya bir kısmını ödeyerek kendine oy verecek üyelere her türlü avantaj sağlaması. Ve sonuçta da 7 Nisan 2018 de yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimin meşruiyetinin olmadığına inanıyorum ve Van Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen büyük soruşturmanın selameti için Van Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis üyeliğimden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim