Van’ın tanınmış iş adamlarından Zahir Kandaşoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kariyer Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen ‘Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında bir konferans verdi. Hayat hikayesini anlatan Kandaşoğlu bahsettiği konularla salonu dolduran öğrencilere keyifli anlar yaşattı.


İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferans Kariyer Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan'ın konuşmasıyla başladı. Kısaca merkezi tanıtan Tanhan'ın ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal kürsüye çıktı.

Rektör Prof. Dr. Battal YYÜ Kariyer Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yeni kurulduğunu ifade ederek, "Kariyer geliştirme ile ilgili, girişimcilik ruhunu aşılayacak olan insanları uzakta aramayalım, kendi içimizde var. Girişimcilik ruhu ifade edildiği zaman Zahir Bey'i örnek veriyoruz. Zahir Bey Van'da bütün yatırımlarını bu seviyeye getirdiğinde sizin gibi imkanlara sahip değildi. Gençler siz bir proje yapıp sanayi bakanlığına sunduğunuz zaman 100 bin lira destek alıyorsunuz. Ben emekli olduğumda alacağım para bile bu kadar değil. Yani şimdiki imkanlarla Zahir Bey'in ilk başladığı zamanki imkanlar aynı değil. Zahir Bey buraya hayatından kesitler anlatarak size hayatın sırlarını verecek." dedi.


Ardından kürsüye çıkan İş Adamı Zahir Kandaşoğlu ise konuşmasına çocukluğunu geçirdiği köy yıllarını anlatarak başladı. Hayat hikayesinden bahseden Kandaşoğlu anlattıklarıyla zaman zaman öğrencileri kahkahalara boğdu. Başarı basamaklarını nasıl çıktığını anlatan Kandaşoğlu'na yaklaşık 1 saat süren konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Battal tarafından plaket verildi. Plaketin ardından konferans sona erdi.


Konferansa YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilisim