Van’da Liberta Sanat Topluluğu Oyuncuları tarafından, ‘Kanlı Nigar’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. İzleyicilerden büyük alkış alan oyunun sonunda Özalp İlçesinde öğretmenlik yapan Uğur Kaçmaz, Hüsne Gedik’e evlilik teklif etti.

 

Sadık Şendil'in yazdığı, Ümit Pınaroğlu’nun yönettiği müzikli güldürü oyunu olan ‘Kanlı Nigar’ Van Devlet Tiyatrosu’nda seyirci ile buluştu. Liberta Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan ve seyirci ile buluşan tiyatro oyununda evi yanan Nigar karakterinin bulduğu yeni eve mahalli insanların gelmesiyle ortaya çıkan komik hikayeler anlatılıyor. Yaklaşık 2 saat süren müzikli güldürü oyununu 500 kişi izledi.

 

SAHNEDE EVLİLİK TEKLİFİNDE BULUNDU

Oyunun sonunda yönetmen Ümit Pınaroğlu bir konuşma yaparak, oyuna katkı sunanları sahneye davet etti. Sahneye sponsor olarak çıkan ve Özalp İlçesinde öğretmenlik yapan Uğur Kaçmaz kendisi gibi öğretmen olan sevgilisi Hüsne Gedik’e romantik bir evlilik teklifinde bulundu. Evlilik teklifi yapılan Hüsne Gedik uzun bir süre şaşkınlık yaşadı.

 

Arkadaşlarının da desteğiyle böyle bir evlilik teklifinde bulunan Kayserili öğretmen Uğur Kaçmaz şöyle konuştu:

2 yıl önce tanıştık. İkimizde tiyatroyu çok seviyoruz. Fırsat buldukça her oyunu izlemeye gidiyoruz. Bende tiyatroda evlilik teklifinin daha etkili ve isabetli olacağını düşünerek böyle bir karar aldım. Sonra birkaç arkadaşımın aracılığıyla bir kafe de görüşmeler yaptık. Orada bulunan Mesut ve Ümit beyle bu işi düşündük. Sağ olsun çok yardımcı oldular bu arkadaşlar. Öncelikle pankart hazırladık. Sonra oyunun yönetmeni olan Ümir Pınaroğlu oyunun başlamasına 2 saat kala beni tiyatroya salonuna çağırarak bu teklifin provasını yaptık. Kendisi beni sponsor olarak tanıtıp, sahneye davet etti. Ben sahnede düşüncelerimi söyledikten sonra sevgilimi sahneye davet ettiler. Bende içimden gelenleri söyleyerek evlilik teklifinde bulundum. Sahnenin coşkusunu görünce çok duygulandım. Çok mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tiyatro izlemeye devam edeceğiz.”

 

ÇELİK: EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK

‘Kanlı Nigar’ karakterini canlandıran Bahar Çelik, “Güzel bir ekiple güzel bir oyunun keyfini sürüyoruz. Gerçekten güzel ekibiz çeşitli meslek erbaplarının tiyatro sevdasıyla ortak bir paydada emek birliği yapıp, seyirci ile bu güzel buluşmaya varana kadar her türlü süreçte birlikteliğimizi koruduk. Amatör bir tiyatro grubu olarak oldukça iddialı bir çıkış yaptık. Tasarımlar, reklamlar kostümler, koreografiler emek, bilek ve beyin gücüyle ekip içinde hazırlanmıştır. Neden ‘kanlı Nigar’ derseniz. Gündemden düşmeyen çocuk istismarlarından, toplumsal etiketlendirmelerin sebep olduğu ön yargılara kadar birçok konuyu seyirciyi eğlendirerek farklı bir bakış açısı ile verebilmek adına Kanlı Nigar’dan iyisi olamazdı. Seyircinin de takdirini alınca yanılmadığımızı ve emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz.” Dedi.

 

PINAROĞLU: AMAÇ ŞİDDETE DİKKAT ÇEKMEK

Oyunu sıkı bir hazırlık yaparak hem yöneten hem de oynayan Ümit Pınaroğlu ise, “Öncelikle çok güzel bir ortam yakaladık. Ekipteki herkes canla başla bu projeyi sahiplendi. Bu da bizi fazlasıyla mutlu etti. Bizler Liberta Sanat Topluluğu olarak zor bir oyunun içinde olduğumuzun farkındaydık. Ama ekipteki bu canla başla oyunu sahiplenmeleri bizi bu algıdan çıkarmaya yetti. Bu oyunu seçmemizin en büyük nedeni son zamanlarda özellikle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarını dile getirmek. Her ne kadar bu kötü durumları dile getirsek de amacımız bu konuda insanları bilinçlendirmek istedik. Çok güzel yorumlar aldık ve durmadan bu durumu dile getirmeye devam edeceğiz. Bugün akşam saat 19:00’da yine sahnede olacağız. Oyunumuza yoğun bir ilgi var. Bu ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden izlemek isteyen herkesi bu akşam Van Devlet Tiyatrosuna bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN SANAT: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim