Akköprü mahallesinde yaşayan ve bir süre önce lenfoma kanserini yenmeyi başaran 23 yaşındaki Öykü Bacaru, şimdi de İmmun ve kalp yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor. Maddi durumları iyi olmayan Bacaru tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

 

Van'da 12 kardeşiyle birlikte ailesiyle yaşayan yeşil kartlı Öykü Bacaru, 13 yaşında lenfoma kanseri hastalığına yakalandı. Yaklaşık dört yıl boyunca kemoterapi gören Bacaru, gördüğü tedavinin ardından kanseri yendi. Hastalığı atlatmasıyla hayata yeniden tutunan Bacaru, Van'da liseyi bitirerek üniversite sınavlarına girdi. Girdiği üniversite sınavında başarılı olan Bacaru, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm ve Rehberlik bölümünü kazandı.

 

TALİHSİZLİKLER YAKASINI BIRAKMADI

Kanseri yenmesinden 2 yıl sonra genç kızda kalp rahatsızlığı, İmmun (bağışıklık sistemi yetersizliği) ve saç kıran hastalığı başladı. Yaşadığı hastalık nedeni ile vücudun da lekeler çıkan kirpikleri kaşları ve saçları dökülen Öykü Bacaru'nun hayatı yeniden kabusa döndü. Eğitimine ara veren ve sağlık sorunları ile boğuşan Bacaru Van'da tedavisine yanıt bulamadı. Tedavisi için ayda bir kez Ankara'ya gitmesi gereken genç kız, maddi yetersizlikler nedeniyle tedavisine başlayamadı. Seyyar satıcı bir babanın kızı olan Bacaru tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor. Yaşadığı hastalıklar nedeniyle her geçen gün yaşama olan direncini kaybettiğini anlatan Öykü Bacaru, "Ayda bir Ankara'ya gitmem gerekiyor. Bunun için bana her ay bin lira gerekiyor. Ailemin durumu ortada bunu karşılayacak gücümüz yok. Ben artık iyileşmek istiyorum. Bunun için de Ankara'ya gitmem gerekiyor. Ne olur hayırseverler bana yardım etsin. Bu hastalığı yenmek ve sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim