Kapıköy Gümrük Kapısı'nda çalışan 12 gümrük memuru ile ilgili valilik'ten açıklama geldi. Günlerdir haber alınamayan isimlerle ilgili gelişmeler takip edilirken 2 kişinin serbest bırakıldığı ile ilgili haber Van Valiliği tarafından da doğrulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Saray ilçesinde 21.08.2015 Cuma günü Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde görev yapan 11 personel ve 1 şoförün bulunduğu minibüsün bölücü terör örgütü tarafından kaçırılması olayıyla ilgili olarak, Kaçırılan personelden biri kadın gümrük muhafaza memuru diğeri minibüs şoförü olmak üzere iki kişi 22.08.2015 günü 23.50 sıralarında serbest bırakılmıştır.  Diğer personelin bulunması için arama çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ: PKK KAÇIRDI

Öte yandan kaçırılan isimlerle ilgili Genel Kurmay Başkanlığı da açıklama yaptı. Kaçırılan gümrük memurlarıyla ilgili çalışmalar sürerken kaçırılan isimlerin PKK tarafından kaçırıldığı doğrulandı. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Van İli Saray İlçesinde, Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Kapıköy Sınır Kapısında görevli 11 Gümrük Muhafaza Memuru ve araç sürücüsü kaçırılmıştır."

 

Editör: TE Bilisim