Van'da uygulanan ve üniversite-sanayi işbirliğine güzel bir örnek olan ‘Su ve sentetik bazlı boya imalatında kullanılmak amacıyla mikronize malzemelerin hazırlanması’ projesinin tanıtım toplantısı Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapıldı. Toplantıda konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal göreve geldikleri günden beri üniversite-sanayi işbirliği konusunda çalışmalar başlatıldığına dikkat çekerek, “Bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık. İnşallah sanayicimizle, sivil toplumumuzla, kısacası kentle olan ilişkilerimiz, katkımız daha ileriye gidecek. Van'ın kalkınmasına bir nebzede olsa katkı sunabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Boya sektöründe düşük maliyetli ve çevreye duyarlı boya üretiminin gerçekleştirileceği

Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Su ve sentetik bazlı boya imalatında kullanılmak amacıyla mikronize malzemelerin hazırlanması’ projesinin tanıtım toplantısı OSB'de Dolphinday Boya Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

BATTAL: VAN EN ŞANSLI DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Toplantıda sanayicilere hitaben konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversite olarak kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu belirterek üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemi vurguladı. Projenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Battal şunları söyledi:

“Van en şanslı dönemini yaşıyor. Çünkü şuan resmi kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına ve iş çevrelerine kadar herkeste bir şeyleri değiştirme, Van'a katkı sunma heyecanı mevcut. Zaten Van'ın bir potansiyeli var. Bu heyecanla potansiyeli birleştirirsek inanıyorum ki çok güzel şeyler ortaya çıkacak. Farklı bakış açıları geliştirip işbirliği konularını arttırmalıyız. Şuan San-Tez kapsamında bizim öğretim üyelerimizin koordinatörlüğünde iki proje kabul görmüş. İki proje çok değil ama az da değil. İnşallah işbirliğini geliştirip daha fazla proje ile Van'ın gelişmesine hep beraber katkı sağlayacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum”

AKBAŞ: KABUL GÖREN PROJE SAYISI ARTTI

Tanıtım toplantısında bilgi veren Proje Koordinatörü YYÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esvet Akbaş ise Rektör Prof. Dr. Battal'ın desteğiyle üniversite-sanayi işbirliğinin hızla geliştiğini söyledi. YYÜ’de hazırlanarak kabul gören proje sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Doç. Dr. Akbaş koordinatörü olduğu proje ve San-Tez hakkında sanayicilere bilgi verdi.

CAN: 2 PROJE KABUL EDİLDİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can ise 26 ilde 9 San-Tez projesi kabul edildiğini belirterek, “Bunlardan 2'sinin Van'da olması önemli. İnşallah önümüzdeki süreçte daha proje alırız” diye konuştu. 

Toplantıya katılan VATSO Başkanı Nejdet Takva parayı bilginin yönettiğine dikkat çekerek sanayicinin bilgiye kapılarını açması gerektiğini kaydetti.

ÇOK: ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜZEL BİR NOKTADA

OSB Başkanı Necmettin Çok'ta YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “7-8 yıl önce ben bir sanayici olarak üniversite rektörüyle görüşmek istedim fakat randevu alamadım. Ama şimdiki rektörümüzle birlikte artık üniversite-sanayi işbirliği çok güzel noktalara taşındı.” dedi. Dolphinday Boya Fabrikası sahibi Ömer Güleryüz  YYÜ'ye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile VATSO ve OSB'ye teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim