Van’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Arkamızı döndüğümüz, itibar olarak her türlü katkıyı verdiğimiz, önlerini açtığımız, bu yapının içerisindeki samimi kardeşlerimi ayrı tutuyorum. Ama o yapının içine sızmış, bu milletin aşığı olan liderine, bu milletin partisi olan AK Parti'ye karşı bu kötülüğü yapan o üst kademedeki yetkililere haykırıyorum. Bu millet bunu hak etmedi. Bu millette bunu sizin yanınıza koymayacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Van’a gelerek burada AK Parti’nin seçim bürolarını ziyaret etti. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Kapusuz, önce Edremit teşkilatını ardından da Tuşba seçim bürosunu ziyaret etti.

“IRKÇILIĞIN HER TÜRLÜSÜ AYAĞIMIZIN ALTINDADIR”

Edremit İlçesi’nde AK Parti seçim bürosunun açılışına katılan Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, seçim bürosunda partilere hitap etti. Van'ın seçimlerini çok önemsediklerini belirten Kapusuz, dünyada İstanbul'un tek, Ege'de İzmir'in güzel, Doğu'da da Van'ın bir inci olduğunu söyledi. Van'ın İstanbul kadar önem arz edecek cazibe merkezi olacağını anlatan Kapusuz, “Yeter ki başımızdaki bu terör, huzursuzluktan uzaklaşalım. Irkçılığın her türlüsü ayağımızın altındadır. Kürtçülük, Türkçülük, ne olursa olsun. Asla ve asla biz ırkçılığı kabul etmedik, reddettik. Buna karşı olduğumuzu ilk kez partimizin kuruluşunda bunu ilan ettik.” Dedi.

“SEÇİM, ÇÖZÜM SÜRECİNİ BELİRLEYECEK”

Önümüzdeki seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığını söyleyen Kapusuz, bu seçimlerin aynı zamanda bir milletin, devletin geleceğinin seçimleri olduğunu ifade etti. Kapusuz, “Bu seçim; Çözüm sürecinin nihai noktaya taşınabilmesinin seçimleridir. Basit seçim gibi görmek ve bunun üzerinden insanlara baskı yapmak, kavga çıkarmak, taş atmak, huzursuzluğa sebebiyet vermek asla doğru değil. Tüm dava arkadaşlarımızdan beklediğimiz, her zorbalık karşısında dik durmaktır. Bize yakışan tavrı ortaya koymaktır. Görevimizi layıkıyla yerine getirmektir. Bu seçimlerde Van’da psikolojik hava oluşturmak isteyenler başarısız oldular.” Dedi.

“DARBELER YAPILMAK İSTENİYOR AMA BAŞARILI OLAMIYORLAR”

Seçimlere kısa süre kaldığını hatırlatan Salih Kapusuz tarihin tekerrürden ibaret olduğunu, ibret alınması halinde tarihin tekerrür etmeyeceğini söyledi. Tarihten örnekler veren Kapusuz, “Hatırlayın; yıl 1908. Abdulhamit Han Hazretleri tahttan indiriliyor. Gerekçe; diktatörlük yapıyor. İndirdiler 10 yıl sonra basiretsiz, dikkatsiz, başarısız yönetimler imparatorluğu kaybettiriyor. Geliyorsunuz rahmetli Menderes'e. 10 yıl hizmet etmiş. Her türlü başarıyı göstermiş. Gençleri kıyma makinesinde kıyıyor, despotluk, diktatörlük yapıyor, kimseyi dinlemiyor. Gerekçe bu. Ama başka bir gerekçe daha var. O zaman müttefikimiz olan batı, Türkiye'ye yapılması gerekli olan yatırımlara yeterli desteği vermediği gibi sürekli engeller çıkarıyor. Karşılaşılan şey, karar almış; Haziran'da Rusya'ya gidecek. 27 Mayıs oluyor. Bedel olarak 2 bakanı ile birlikte idam ediliyor. Demirel, 1969'da tek başına iktidar. Yine aynı sıkıntılar baş gösteriyor. Ecevit, Özal, Erbakan, aynısını yaşıyor. Mesut Yılmaz, bu bildiğiniz Karadeniz'den geçen, Mavi Akım Projesi yapıldığında Amerika resmen tehdit ediyor. Ak Parti 10 yıldır hizmet ediyor. Kontrol edilemez bir güç. Darbeler yapmak istiyor, başarılı olamıyorlar. Suikast yapmak istiyorlar, beceremiyorlar. Ekonomik suikastlar yapmak istiyorlar başarılı olamıyorlar.” Dedi.

“BU MİLLET BUNU HAK ETMEDİ”

Kapusuz, geçen yılın Haziran ayında Gezi Parkı olaylarının görüldüğünü, bugün Ukrayna'da görüldüğü gibi hükümetin yıkılarak ülkenin bölünmek istendiğini sonuç alınamayınca '17 Aralık' ardından '25 Aralık darbesinin gündeme geldiğini, bu yolla Türkiye'nin önünün kesilmesi ve 'Çözüm sürecinin bitirilmek istendiğini söyledi. Salih Kapusuz, “O yapının içine sızmış, bu milletin aşığı liderine, bu milletin partisi olan AK Parti'ye karşı bu kötülüğü yapan o üst kademedeki yetkililere haykırıyorum. Bu millet bunu hak etmedi. Bu millette bunu sizin yanınıza koymayacak. Bu memleketin hızlı gelişmesi kendi kendini çok ileriye götüreceği noktada önüne takoz atmak doğru olabilir mi? Kendi tüfeğimizi, tankımızı, helikopterimizi, uçağımızı, uydumuzu, insansız hava aracımızı yaptık. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında ne kadar ihtiyacımız varsa yüzde yüzünü yapmak istiyoruz. Yapmak değil aynı zamanda Türk dünyasına İslam dünyasına satmak istiyoruz. 17 Aralıktaki yolsuzluk bağırmasının altındaki gerçek bu değil. Eğer burada birinin çantasında 3 milyon bulunmuşsa, birinin kasasında şu kadar para bulunmuşsa, mahkemede sonuç ne çıkarsa, onun da gereğini yaparız. Ama sen yolsuzluk bahanesiyle, yargı yoluyla, polis yoluyla, hükümete karşı gelmeyi, hükümeti düşürmeyi, darbe olarak bu milleti perişan etmeyi tercih ederseniz, buna razı olamayız.” Şeklinde konuştu. Kapusuz ayrıca Van ziyaretleri kapsamında Edremit Kaymakamlığı ile Vali Aydın Nezih Doğan ile de bir görüşme yaptıktan sonra Erciş’e gitti.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim