Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve belediye çalışanlarına dönük gerçekleştirilen baskı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘İrademe Dokunma’ şiarıyla her pazartesi gerçekleştirilen ‘Kara Pazartesi ‘basın açıklamalarının onuncusu düzenlendi.

 

Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber Belediye Fen İşleri Uğur Cihan ve Garaj Amiri İsmail Kütükoğlu’nun tutuklanmasının ardından Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in de 24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklaması düzenliyor.

Eş başkan Çetin’in tutuklandığı dokuzuncu pazartesi günü de basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik,  DBP’li Edremit Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Avrupa’da Türkiye’deki genel seçimleri izlemek üzere Van’a gelen heyet katıldı.

 

Açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Bişar Abukan yaptı. Gözaltı ve tutuklamaların 14 Nisan 2009’da başlayan KCK operasyonlarının devamı olduğuna dikkat çeken Abukan, “AKP iktidarı lehine sonuçlanan seçim sonrası herkesi ‘Halkın iradesidir saygı duymak zorundasınız’ diyerek diktasını meşru kılmaya çalışırken; bölgede 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden bu günü aleyhine sonuçlanan her seçim sonrası çok saygılı olduklarını belirttikleri halk iradesine karşı düşmanca bir tutum içine girmiş halkın yüksek oy çoğunluğuyla seçtiği ve irademdir dediği seçilmişleri cezaevlerine koyarak halkın iradesine siyasal çıkarları için ipotek koymuştur. Edremit halkının ezici bir oy çoğunluğuyla seçtiği Edremit Belediye Eş Başkanımız Sevil Rojbin Çetin, bir yurttaş, bir seçilmiş olarak en doğal hukuki temel hakkını kullanarak bir basın açıklamasına katıldığı için “ Ülke bütünlüğünü bozmak “ gibi afaki bir suçlamaya tabi tutularak tutuklanması traji-komik bir durumdur.” diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim