Azerbaycan Karabağ Azatlık Teşkilatı Başkanı Akif Nagi, korkarak geldikleri Van’da gözyaşları içerisinde ayrıldıklarını belirterek, Van’ın televizyonlarda anlatıldığı gibi bir şehir olmadığını söyledi.

 

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere beraberinde Karabağ gazisi general Kalender İsmoyılov, Karabağ gazisi general Nasip Ceferov, Yeni Muavat Gazetesi Müdürü Rüya Refeyov, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ve ASİMDER üyesi Okan Koç ile birlikte bir takım ziyaretlerde bulundu. Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Van Küresinliler Derneği ve Vansesi Gazetesi’ni ziyaret eden grup, daha sonra İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada İHA Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ile sohbet eden eden ve ziyaretleri ile ilgili bilgiler veren Azerbaycan Karabağ Azatlık Teşkilatı Başkanı Akif Nagi, Van’a ilk defa geldiklerini belirtti. Van halkının çok cana yakın olduğunu, umduklarından daha fazla sevgi, alaka ve ilgi gördüklerini anlatan Nagi, “Van halkı basında veya televizyon taraflı kanallarında anlatıldığı gibi değil. Keşke daha önceleri Van’a gelseydik. Bu gelişimizde günübirlik oldu. Zamanımız olmadığında sayın Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile görüşemedik. Ama Van Müftüsü Nimettullah Arvas ile görüştük. Bize dünyanın en güzel hediyesi olan Kur-ani Kerim hediye ettiler. Kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Akabinde Van Küresinliler Derneği ve Vansesi Gazetesi sahibi Erdal Perihan ve gazetenin yazı işleri müdürü İkram Kali’yi de ziyaret ettik. Son olarak basında önemli bir yerde olan ve bize büyük destek sunan İhlas Haber Ajansı olarak sizleri sizleri etmek istedik. Gittiğimiz yer yerde bizlere gösterilen ilgiden dolayı başta sizler olmak üzere tüm Van halkına teşekkürlerimizi borç bilir, korkarak tedirgin ve ürkek, geldiğimiz bu güzel ve kadim şehir olan Van’dan gözü yaşlı olarak ayrılacağız” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ise kendilerine başarılar diledi. Yapılan ikramların ardından ziyaret Azerbaycan Karabağ Azatlık Teşkilatı Başkanı Akif Nagi’nin Şükrü Akyüz’e Azerbaycan’dan getirdiği bazı kitapları ve bayrak hediye etmesi ile son buldu. 

Editör: TE Bilisim