ŞEHRİVAN HABER: Pandemi nedeniyle zor günlerden geçen esnaflar yeniden normale dönmek için gün sayarken farklı kesimlerden destek ve sıkıntılar konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Van esnafının pandemi nedeniyle düşen işlerinin yanında Kapıköy’ün kapalı olması gibi nedenlerden dolayı da iyice çıkmaza girdiği süreç devam ederken esnafın içinde bulunduğu duruma bir açıklama da Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık’tan geldi. Karabıyık daha önce birçok kuruluş ve STK’nın yaptığı gibi Kapıköy gibi birçok konuyu değerlendirirken esnafın çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Esnaf borç altında inim inim inlerken, onların sesini duyan yok ve kimse gündeme bile getirmiyor.” Dedi.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya kentteki basın mensuplarının yanı sıra Gelecek Partisi İletişim Başkanı Serkan Akdoğan, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Zihni Aslan ve Teşkilat Başkanı Harun Bilici katıldı. Toplantıda ülke ekonomisini ve pandemi sürecini değerlendiren Gelecek Partisi Başkanı Abdulhekim Karabıyık, işsizlik had safhada olduğunu hatırlatarak, TÜİK’in verdiği rakamları eleştirdi. Öte yandan pandemi salgını nedeniyle kapalı olan ve çağrılara rağmen bir türlü açılmayan Kapıköy Sınır Kapısı, Van ekonomisini ciddi anlamda zarara uğrattığını söyleyerek esnafın perişan bir durumda olduğunu vurguladı. Esnafın içinde bulunduğu bu zor durum verilen 750 liralık kira yardımı da gündemine getiren Başkan Karabıyık, verilen desteğin o ailenin kuru ekmeğine bile yetmez. Esnaf borç altında inim inim inlerken, onların sesini duyan yok ve kimse gündeme bile getirmiyor” eleştirilerinde bulundu.

KARABIYIK: SOKAKTAKİ ENFLASYONLARDAN HABERLERİ YOK!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını eleştiren Karabıyık, “Hükümetin gerek pandemi sürecinde yaptığı aldatıcı rakamlar, TÜİK işsizlik rakamları ve enflasyon rakamları ortadadır. Resmi rakamlara baktığımızda enflasyon yüzde 14 olarak açıklandı. Oysa sokaktaki enflasyon yüzde 34-36’lardadır. Bir sıvı yağın 26 liradan 76 liraya çıktığı ortadadır. İşsizlik had safhada. Van esnafı perişan bir durumda. Esnafın içinde bulunduğu bu zor durum verilen 750 liralık kira yardımı, sadece o ailenin kuru ekmeğine bile yetmez. Esnaf borç altında inim inim inlerken, onların sesini hiç kimse gündeme getirmiyor.”

“KAPIKÖY NEDEN HALA KAPALI?”

“Kimse esnafına sahip çıkmıyor. Çevremizde birçok sınır kapısı açıkken, neden Kapıköy Sınır Kapısı kapalı? Bu çiftte standardı hala anlamış değiliz. İran üzerinden İstanbul’a, Antalya’ya, Ankara’ya, İzmir’e her gün uçakla seyahat var ama neden bize 100 kilometre mesafede olan Kapıköy Sınır Kapısı kapalı. Burada çifte standart var. Bu da ildeki iktidar partisi milletvekillerinin duyarsızlığıdır veya beceriksizliğidir. Bu sistemde milletvekillerinin çok ta yetkilerinin olmadığını görüyoruz. Bu anlamda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’ni savunuyoruz. Ülkemizdeki başkanlık sistemi tutmamıştır.” Diye konuştu.

“AŞI İÇİN GÜVEN ORTAMI YARATILMALI”

2020 yılının acılar yılı olduğunu vurgulayan Başkan Karabıyık, “Bilindiği gibi yeni bir partiyiz. Ama isminden de anlaşıldığı gibi gelecek vadeden bir partisiyiz. Neredeyse birinci yılımızı doldurmuş bulunuyoruz. Pandemiden dolayı hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 2020 yılı hem ekonomik hem de psikolojik anlamında büyük acılar bıraktı. Kentimizde pandeminden dolayı çok fazla etkilendi. Diğer ülkeler vatandaşlarına para yardımında bulunurken, ülkemizde ise milletinden para toplayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Bir maskeyi vatandaşlarına ulaştırmakta zorlanan bir hükümet ile karşı karşıya geldik. Yeni kurulmuş bir parti olmamıza rağmen vatandaşlarımıza 10 binlerce maske desteğinde bulunduk. Şu an ise aşı gündemdedir, bir maskeyi doğru düzgün dağıtamayan bir iktidardan, aşı konusunda da çok olumlu bir sonuç alınacağına inanmıyorum. Aşı yapılmalı fakat önce güven ortamı sağlanmalı. Her gün resmi rakamlara göre 200’ün üzerinde insanımızı göz göre kaybediyoruz. Bu bir çaresizliktir.” Dedi.

YOLA ÇIKTIK SEÇİME HAZIRIZ!

Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Karabıyık, şunları söyledi: “2020 yılı 15 Ocak’ta bu görev bize devdi edildi. Bu süre sarfından il başkanlığı binamızı oluşturduk. İlk etapta 50 kişilik bir il yönetimi oluşturduk. 6 ilçemizin kongresini gerçekleştirdik. 10 ilçemize atama yaptık. Sadece 2 ilçemizin atamaları duruyor. Bu ilçelerimiz Başkale ve Saray ilçeleridir. Çok sayıda aday adayı müracaatı var, fakat pandemiden dolayı kongrelerimize ara vermiştik. Ocak ayı içerisinde Edremit ve Gevaş ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Daha önceki kongrelerimizi güçlü bir şekilde yaptık. Yoğun bir katılım oldu. İlk kongremizi Genel Başkanımızın katılımıyla 22 Ağustos büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirdik. Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları atamamızı yaptık.”

KARABIYIK: ÜYELİKLERDE VAN’DA 3’ÜNCÜ PARTİYİZ

“Şu an seçime hazır bir partiyiz. Hem baskın seçim, hem erken seçim ve hem de zamanında yapılacak olan her türlü seçime Gelecek Partisi hazırdır. Geçtiğimiz aylarda bir üye kampanyamız olmuştu. Üyelik kampanyamıza bir slogan bulduk. Her hafta 1065, 65 günde ise 10 bin 65 sloganıyla üyelik sloganı kampanyası başlattık. 65 günün sonunda bu hedefimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Üye bakımından şimdiden Van’da 3’ncü partiyiz. Gelecek Partisi yeni kurulmasına rağmen büyük bir teveccüh gördü. Bir teşkilatın başarı çıtası yaptıkları gerçek üyeliklerle endekslidir. Her ilçemizde aylık yüzde 4 üye hedefimiz var. Hedefimiz 2021’in sonunda 30 bin üyedir. Bu da Türkiye ortalamasına göre çok iyi rakamdır. Önümüzdeki seçimde iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.” 

Editör: TE Bilisim