Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin hazırladığı ve bayram öncesi sürpriz bir gelişme olarak görülen Valiler Kararnamesi'ni bugün onayladı. 22 kişilik Valiler Kararnamesi'nin hafta sonu olmasına rağmen Gül tarafından onaylanması dikkat çekti. Kararnamedeki en sürpriz değişiklik ise hiç şüphesiz Vali Münir Karaloğlu'nun Van'dan alınması oldu. Van Valisi Münir Karaloğlu çıkan bu kararname ile Bursa Valiliğine atandı. İmzalanan kararnameyle Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a Vali olarak atandı. 

 

22 VALİ'NİN YERİ DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura toplantıları nedeniyle yazlık çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul'daki Tarabya Köşkü'ndeki çalışmalarına ara vererek, Ankara'ya dönmüştü. Gül, bugün Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Gül, bu kararları onayladıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. Ancak Çankaya Köşkü'ne dönen Gül'ün masasına bayram öncesinde onay için sürpriz bir valiler kararnamesi gönderildiği öğrenildi. Bakanlar Kurulu kararı olarak gönderilen 22 kişilik Valiler Kararnamesi'ni Gül, bugün İstanbul'a hareketinden önce imzaladı. Kararnamede; İstanbul, Ankara ve İzmir valilerinin yer almadığı öğrenildi. Bazı illere yeni valiler atanırken, kararnameyle 7 vali de merkeze çekildi.

 

AYDIN NEZİH DOĞAN KİMDİR?

1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünden mezun oldu. Akören, Hilvan, Çekerek Kaymakamlıkları, Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, PTT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurul Üyeliği (Hazine Temsilcisi) yaptı. 30 Aralık 2005 tarihinde Tekirdağ Valiliği görevine atandı. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Konya Valiliği görevini sürdürürken 3 Ağustos tarihli kararname ile VaN'a atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim