Van Kardelenler Derneği Başkanı Gülşen Dalaz, ‘Ülkemizde huzura adım adım' projesi çerçevesinde Konya Kadıneli Umut Derneği’ni ziyaret etti.

 

Konya Kadıneli Umut Derneği Başkanı Asuman Arslan’ı ziyaret eden Van Kardelenler Derneği Başkanı Gülşen Dalaz, burada ortaklaşa bir basın toplantısı düzenlediler. ‘Ülkemizde huzura adım adım'' başlığı altında düzenlenen toplantıya Memur-Sen, Diyanet- Sen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile kadın komisyonları katıldı. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Kardelenler Derneği Başkanı Gülşen Dalaz, toplantıda tarih boyuncu savaşı bitirenlerin hep kadınlar olduğunu vurguladıklarını belirterek, “Doğu ve batı ayrımı olmadan, gelecek nesillerimizin barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayabileceği, annelerin gözyaşlarının akmayacağı bir coğrafyaya tekrar kavuşmak için kadınlarımızı tekrar tarih yazmaya davet ettik” dedi.

 

Doğu ve batı kadınlarının dayanışması toplantısının ilkini Konya’da gerçekleştirdiklerini belirten Dalaz, toplantıya Konya ilindeki birçok kadın STK başkanının destek verdiğini söyledi. Amaçlarının doğuda yaşananları batıdaki kadınlara aktarmak ve batıdaki kadınların doğuya bakış açısını öğrenmek olduğunun altını çizen Dalaz, “Amacımız, karşılıklı bilgilendirmeler yaparak birlikteliği ve birleştirici rolü olan kadın güç birliğini oluşturarak, barışa doğru adımlarla birlikte yürümektir. Bunun yanında bu toplantıyla birlikte diğer illerdeki kadın STK’lara ulaşarak halkla halka oluşturmaktır” ifadelerine yer verdi.

Toplantının ikinci ayağını Van’da gerçekleştireceklerini dile getiren Dalaz, “Konya’da sevgi dilini kullanarak basın açıklamasının Kürtçe metnini ben, Türkçe metnini ise Konya Kadıneli Umut Derneği Başkanı Asuman Arslan okuyarak dillerin kardeşliğini başlattık” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim