İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Bitlis'te bulunan Artvin heyeti, tarihi mekanları gezerek, kent merkezindeki Ulu Cami önünde vatandaşlarla halay çekip horon oynadı.

 

Artvin heyeti, ilk önce Şerifbey Tepesi'ndeki seyir terasına çıkarak buradan bir süre kenti izledi. Ulu Cami Meydanı'nda davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çekerek horon oynayan heyet, daha sonra Etnografya Müzesi ve İhlasiye Medresesi'nde gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Ardından heyet için tarihi Paşahan'da düzenlenen yemekte konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, tarihi geçmişi 7 bin yıl öncesine dayanan Bitlis'in huzur, güven, emniyet ve kardeşliğin şehri olduğunu söyledi.

 

Kardeşlik ve gönül köprüsü adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, "İçinizde ilk defa bu bölgeyi görenler var. Ülkemizin çeşitli yerlerinde vatandaşlarımız, gençlerimiz ve toplumun tüm kesimleriyle bir gönül koridoru ve bir kardeşlik köprüsü oluşturalım diye bakanımızın himayesinde başlayan bu proje gerçekten çok önemli. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. " dedi.

 

"BU KARDEŞLİK BİRİLERİNİN HESAPLARINI ALT ÜST EDECEK"

Vali Ustaoğlu, şunları kaydetti: "Artvin'den gelip Bitlis meydanında horon tepip, el ele tutuşarak adeta bu bölge üzerinde hesabı olanlara karşı verilen o mesaj, bir kez daha gösteriyor ki bu memlekete birliğimiz ve kardeşliğimiz devam ettiği sürece kimse ne bayrağımızı indirebilir ne memleketi bölebilir ne de bu memleket üzerinde hesabı olanlar amaçlarına ulaşır. 15 Temmuz akşamı darbelere, tanklara ve silahlara karşı kol kola ve ellerinde bayraklarla dimdik bu memleketi için ayakta duran Bitlisli ve Artvinli kardeşlerimiz meydanları birlikte doldurdu. Bu kardeşlik birilerinin hesaplarını alt üst edecek. Bu ülke üzerinde hesap yapanlar, elini ovuşturanların avuçları boş kalacak. Bir kez diyoruz ki kimsenin bu memleketi bölemeyecek ve bu memleket üzerinde hesap yapanların hesabı boş çıkacak. Verilen bu mesaj çok önemli. İnşallah bunun devamı da gelecek."

 

"PROJE MARDİN-TRABZON ARASINDA BAŞLAMIŞTI"

 Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ise Bitlis'te olmaktan mutluluk duyduklarını, buradaki programın dolu dolu geçtiğini ifade etti. Kardeş Şehirler Projesi'nin ilk önce Trabzon ve Mardin arasında başladığını anımsatan Külekçi, şunları kaydetti: "Önce Mardin Trabzon'a gelmişti. Daha sonra Trabzon, Mardin'e gitmişti. Bu çok anlamlı değerli bir proje. Proje kapsamında buraya gelenler ilk defa Bitlis'i görme şansına sahip. Hepsi çok memnun. Bu projemizin hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Yerinde görmek ve insanlara dokunmak, bambaşka bir tat ve duygu. Bitlis'in tarihi dokusu ve bu tarihi mekanında olmak tatlı bir heyecan veriyor. Bakanımızın nezdinde başlatılan bu projenin içerisinde olmaktan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepiniz ayrı bir misyon yüklendiniz, tarihe not düşüyorsunuz."

 

Artvin Kültür ve Turizm Şube Müdürü İhsan Aslan da projenin kardeşlik temelinde verimli geçtiğini belirterek, "Özellikle grubumuz değişik bir kültür ve coğrafyayla tanıştı. Bu kardeşlik projesi içinde bir kültür kaynaşması yaşandı. Artvin ve Bitlis, tam anlamıyla kaynaşmıştı. Bu projenin amacına ulaştığını düşünüyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim