ŞEHRİVAN HABER- Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyonda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe, “Belediye Eşbaşkanımız Bekir Kaya’nın başlattığı bu köprüyü kalıcı hale getirmek için buradayız” dedi. Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Mentrup ise Kardeş Belediye çalışmalarının önemine vurgu yaparak, bir heyetin Van'a gelerek teknik düzeyde destek sunacağını söyledi.

Kardeş Belediye Protokolü görüşmeleri sebebiyle Almanya’nın Karlsruhe kentinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve beraberindeki heyet için resepsiyon düzenlendi. Karlsuhe Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyonda konuşan Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup, iş birliği ve kardeş belediye çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “Birlikte var olan yerel menfaatleri geliştiriyoruz. Van ve Karlsruhe’den uzmanlar ile bir takım oluşturarak, sivil toplumu ilgilendiren bir iş birliği kurmak istiyoruz. Bu kent kardeşliği projesine daha çok canlı bir şekilde devam etmek istiyoruz” dedi.

“KURUM VE KURULUŞLAR ARASINDAKİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ”

Karlsruhe ve Van Dostluk Derneği’nin kardeş kent projesi için çok aktif bir şekilde çalışma yürüttüğünü dile getiren Mentrup, “Biz 5 kardeş kente sahibiz. Sakarya ve Van ile var olan kardeş kent projemiz var. Kültürel ve sosyal alanda bu tür kardeşliklerin, halkların anlaşması için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişim çok önemli” diye konuştu.

KARLSUHE’DEN BİR HEYET VAN’A GELECEK

Kardeş Belediye projesinin, Van Büyükşehir Belediyesi Eski başkanı Bekir Kaya döneminde başlatıldığını hatırlatan Mentrup, şunları söyledi: “Bekir Kaya maalesef halen tutuklu. Hukuk şehri Karlsruhe için bu durum kabul edilemez bir şey. Bundan dolayı kardeş kent projesini daha canlı tutmak istiyoruz. Şimdi bir heyetimiz Van'a gelerek teknik düzeyde destek olacak. Yine sosyal ve sivil toplum ile işbirliği içinde çalışan her türlü organizasyonda bu kardeş kent projesine dahil olur. Çok kısa vadede heyetimizi Van'a gönderebiliriz. Belediye meclislerimiz de uluslararası düzeyde ilişki içinde olmasını çok önemsiyoruz.”

ÖZGÖKÇE: VAN’IN SELAMINI GETİRDİM

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ise “Sizlere Eşbaşkanımız Sayın Mustafa Avcı’nın, belediye meclis üyelerimizin ve bütün Van halkının selam ve sevgilerini getirdim” sözleriyle konuşmasına başladı.

“İKİ FELAKET YAŞADIK BİRİ DEPREM, DİĞERİ KAYYUM”

Demokratik, ekolojik bir dünya için mücadele ettiklerini dile getiren Eşbaşkan Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beraber olduğumuzu görmek bizi hem umutlandırıyor hem de gerçekten de kendimizi evimizde hissediyoruz. Ben burada yaralı bir kentin belediye Eşbaşkanı olarak bulunuyorum. Bizler felaketler yaşadık. İlki 2011 yılında yaşadığınız deprem felaketiydi. İkincisi de halk olarak seçilmişlerimize müdahaleydi, yani kültürel, sosyal ve insani tüm değerlerimizi yok eden kayyum felaketiydi. Hem meslektaşım hem de önceki Belediye Eşbaşkanımız olan Bekir Kaya’nın attığı birliktelik tohumlarının yeşerdiği bu buluşmanın kaldığı yerden devam etmesi için çaba göstereceğiz. Bu çabaya ne kadar değer verdiğimizi ve kıymet biçtiğimizi bir kez daha sizler huzurunda dile getirmek isterim. Arkadaşlarımızın ve belediye eşbaşkanımızın başlattığı bu köprüyü kalıcı hale getirmek için bugün sizlerle buluştuk. Ben umuyorum ve diliyorum Türkiye’nin de önünüzdeki vizyonu insan haklarına, demokratik değerlere saygılı, bütün halkların bir arada eşit yaşamasına olanak tanıyan fırsatların sunulduğu iyi bir gelecek bizi bekliyor. Bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.”

Sivil toplum örgütü ve dernek yöneticilerinin de katıldığı resepsiyonda Eşbaşkan Özgökçe, Başkan Mentrup’a bölge motiflerinin yer aldığı Van kilimi hediye etti.

Editör: TE Bilisim