Van’da havaların ısınmasıyla birlikte ilde bulunan tek ATV Karting, 7’den 70’e herkesin eğlencesi haline geldi. 2008 yılında Necmettin Duman ile Mehmet Karslıoğlu tarafından açılan ATV Karting, bu sene Almanya’dan getirilen Rodeo ile daha eğlenceli hale geldi. Özellikle ATV motorları her yaştan insanın dikkatini çekerken, ‘Newroz’ tatilini geçirmek için ilde bulunan İranlı turistlerin de ilgi odağı oldu.


“ALMANYA’DAN RODEO DA GETİRDİK “

Kartingle ilgili bilgi veren işletme sahibi Necmettin Duman, “Van’da özellikle çocukların eğleneceği alanlar az olduğu için Mehmet Karslı arkadaşımla birlikte böyle bir yer açmaya karar verdik. Burayı açtığımızda sadece birkaç adet ATV motorumuz vardı. Daha sonra boks makinesi getirdik. Ayrıca bu sene Almanya’dan Rodeo dediğimiz 360 derece dönebilen ve sağa sola hareket ettirdiğimiz boğa maketini getirdik. Çocuklar bunun üzerine binerek eğleniyorlar. Ayrıca yetişkinler, yerli ve yabancı turistler de ATV motorlarımıza yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle ‘Newroz’ tatili dolayısıyla ilimizde bulunan İranlı turistler buraya çocuklarıyla birlikte gelip hem motor sürmeyi öğreniyorlar hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar” dedi.

 

“DESTEK GÖREMEDİK”

İlde ilk ve tek olmalarına rağmen hiçbir iş adamı ya da kurumun kendilerine destek vermemesinden yakınan Duman, “Deprem sürecinde kimi iş adamlarımızın bizlere kısmi bir desteği olmuştu. Ancak onun dışında bizleri sahiplenen ya da bizlere destek veren kimse yok. Çocukları eğlendirmek adına gerek iş adamlarımızı, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerimizi ve ilimizin ileri gelenlerini burayı sahiplenmeye davet ediyoruz ki bu işi daha da ileri götürebilelim. ATV motorları bize İstanbul’dan geliyor. Yine burada kendi imkânlarımızla açtığımız teknik servisimizde bu motorlarımızın tamir ve bakımlarını kendimiz yapıyoruz. Çocuklar genelde Rodeo’yu tercih ederken yetişkinler ise ATV motorlarını tercih ediyor. ATV motorlarının turunu 1 buçuk liraya veriyoruz. Rodeo ise 2 buçuk liradır. Ayrıca 3 dakika boyunca Rodeo’dan düşmeyen arkadaşlarımıza da çeşitli hediyeler veriyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim