İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezinde düzenlenen programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, İl Müdür yardımcılarından Cahit Eldemir, M. Tarık Mataracı, İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Kuşman ve Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurcan Altun’da katıldı. İl Müdürü Şinasi Erol; Bu tür etkinliklerin diğer çocuk evlerinde de olacağını, ileriki zamanlarda çocuk evleri arasında bilgi yarışması olacağını ve  daha öncede İstanbul, Çanakkale, Bursa gezisi, Karadeniz bölgesi ve Güneydoğu bölgesi gezilerinin de olduğunu  sanat ve spor etkinlikleri tiyatro ve sinema gösterileri, spor müsabakaları ve kitap okuma yarışmalarının da olacağını belirtti.

Program Çocuk Evlerinin ‘Yaparak, Yaşayarak Öğreniyoruz, Öğrendiklerimiz İle Evimiz İçin Yaşıyoruz’ sloganı ile yöresel yemek yarışması devam etti. 13 Çocuk Evi tarafından yapılan yöresel yemekler, jürinin beğenisine sunuldu. Jüri heyeti, görsellik ve lezzet kategorisinde değerlendirdiği yemeklerden dereceye girenleri belirlemekte hayli zorlandı. Yapılan değerlendirmeler sonunda Tuşba Çocuk Evi tarafından yapılan 'Katıklı Dolma' birinci seçilirken, İpekyolu Çocuk Evinin ‘İçli Köftesi’ ikinci, Vangölü Çocuk Evinin ‘Doğabe’ yemeği ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara kapalı zarf içerisin de para ödülü verildi. Yarışmaya katılan diğer çocuk evlerine de mansiyon ödülleri verildi.

Yarışmaya yaptıkları 'Katıklı Dolma' yemeği ile katılan ve birinci olan Tuşba Çocuk Evi çocukları ise çok mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerin onları çok mutlu ettiğini belirttiler. 

 

Editör: TE Bilisim