Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il eş başkanları Caziye Duman ve Ökkeş Kava basınla bir araya geldi. Toplantıda konuşan DBP İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, “Basını koruyacak olan sistemdir. Ama katliamı yapan zaten sistemdir. Buda basın çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını Allah’a emanet yaşadıkları anlamına geliyor. Geçmişte onlarca gazeteci öldürüldü. Bunlarda sistemin eli ile yapıldı. Bizlerde sistemden kopamıyoruz. Sistemden kopmak için onlarca yerde özerklik ilanları yapıldı. Ama sistemden kopmuş değiliz hala.” İfadelerini kullandı.

 

Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen DBP İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, basının önemine değindi. Basının, çok zor ve onurlu bir görevi üstlendiğini belirten Kava, “Basın; toplumun sesi, gözü ve kulağıdır. Toplumların gidemediği yerlere gidip oradaki gerçekleri bütün dünyaya ulaştırmaya çalışan onurlu bir meslektir. Bugün dünyanın birçok yerinde basın özgürlüğü yoktur. Bunlardan bir tanesi de maalesef ki Türkiye’dir. Türkiye’de basın daha çok iktidarın gücü yanına durmaktadır. Bu da basın mesleğine yapılan yeminin ve bu kimliğe yapılan en büyük ihanettir. Basın çalışanları gücün yanında değil gerçeklerin yanında olmalıdır. Bu nedenle basın kimliğini taşıyan herkesin gerçekleri objektif bir şekilde yansıtması lazım. Gazetecilerin siyasi düşünmemesi lazım. Biz diyoruz ki basın mensupları, ettikleri yemine sadık kalarak, olup bitenleri gerçekliğiyle topluma yansıtsın. Bu duygularla tüm basın mensuplarına zorlu ve onurlu çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Yaşanan sorunların sistemin dayatması olduğunu kaydeden Kava, “Uluslararası sözleşmelere uyulursa basın özgür olur. Basını koruyacak olan sistemdir. Ama katliamı yapan zaten sistemdir. Buda basın çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını Allah’a emanet yaşadıkları anlamına geliyor. Geçmişte onlarca gazeteci öldürüldü. Bunlarda sistemin eli ile yapıldı. Bizlerde sistemden kopamıyoruz. Sistemden kopmak için onlarca yerde özerklik ilanları yapıldı. Ama sistemden kopmuş değiliz hala.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim