Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Dünya Emekçi Halklarının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutladı. Kaya, “Emekçilerin sosyal adalet, barış, bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük taleplerine tüm halkımızın sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya 1 Mayıs nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşçi ve Emekçilerin bayramını kutlayan Kaya, 1 Mayıs’ın dünya emekçi halklar için sınıfsal birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirtti. Emekçilerin tarih boyunca büyük bedeller verdiğinin altını çizen Kaya, yoksulluğun, işsizliğin giderek arttığı bir dönemde emekçilerin taleplerini gür bir sesle dile getirmelerinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Kaya, “Bugün 1 Mayıs’ı kutlayabiliyorsak bu tarih boyunca verilen bedellerin sayesindedir. Emekçi halkımızda bugüne yaraşır bir şekilde alanlarda seslerini haykırmaya devam edecek ve özlenen ülke hayallerine kavuşacaklardır” dedi.

 

“HALKIMIZ SAHİP ÇIKACAK”

 

Kaya mesajında şunlara yer verdi; “Bizde yerel yönetimler olarak emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullara ulaşmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Belediyelerimizde yerel ve demokratik mücadelenin en önemli alanı olan emeğe saygının yollarını açmaya çalışıyoruz. Emekçilerin; sosyal adalet, barış, bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük taleplerine tüm halkımızın sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu vesile ile 1 Mayıs’ta emekçilerin ve halkımızın verdiği mücadelenin bu ülkeye barış getirmesini diliyor, bütün dünya emekçi halklarının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ını kutluyorum” (Şehrivan)

Editör: TE Bilisim