Van Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantısı tartışmalı ve önemli kararların tartışıldığı bir oturum ile gerçekleşti. Van’daki yol ve parklarım yapım ve bakımının konuşulduğu toplantıda üyelerin anlaşmazlığı toplantıya sonradan dahil olan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın müdahalesi ile çözüldü. Alınan karar ilçe belediye başkanlarını ikiye bölerken karar AK Partili üylerin bir kısmının desteği ile oylamadan geçti. Kaya meclisin kararı erteleme talebini de kış aylarının yaklaştığını belirterek “Erteleme ile işler yürümüyor” diyerek geri çevirdi.

Van Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Meclis toplantısının son gününde önemli bir karara imza attı. VAN TSO Toplantı Salonu’nda Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya başkanlığında toplanan meclise BDP’li ve AKP’li meclis üyeleri de hazır bulundu. Önemli kararların konuşulduğu toplantıda karar verilemeyince katılan Kaya, tartışılan kararın onaylanması öncesinde hizmette gecikmenin yaşanmaması için kararı oylamaya sunarak meclisin kabulüne sundu.

20 METRENİN ALTINDAKİ YOLLARI İLÇELER YAPACAK

Meclisin son gününde kentte bulunan yollar ve parkların bakım ve onarımına ilişkin kararların alındığı toplantı da kentte ve ilçeler de bulunan yolların durumuna değinildi. Yapılan öneriler doğrultusunda kentte ve ilçelerde bulunan 20 metre üzerindeki yolların yapım, bakım ve onarımı büyükşehire verilirken, 20 metrenin altında bulunan yolların bakım ve onarımının ilçe belediyeleri tarafından yapılmasına dair karar oy çokluğu ile kabul edildi. Yine reklam gelirlerinin de o şekilde kabul edilmesine dair önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Kentte bulunan parkların durumuna ilişkin komisyon tarafından okunan raporun ardından büyükşehir yasası gereği 10 bin metrenin üzerinde bulunan parkların her türlü bakım ve onarımı büyükşehir tarafından yapılması kararlaştırılırken, 10 bin metrenin altında olan parkların bakım ve onarımı ise ilçe belediyeleri tarafından yapılacak.

KAYA: ERTELEMELERLE İŞLER YÜRÜMEZ

Kentte ve ilçelerde bulunan 20 metrenin üzerinde ki yolların büyükşehir, 20 metrenin altında ki yolların ise ilçe belediyeleri tarafından yapılmasına dair kararın ertelenerek bir sonraki mecliste görüşülmesi talebine karşı çıkan ve konuyla ile ilgili konuşan Kaya, sezonun ortasında olduklarını ve iş yükünün en ağır olduğu ayların içerisinde olduklarını ifade ederek,” Sezonun tam ortasındayız, ancak bu 1-2 ay içerisinde hizmet yapabiliriz. Ondan sonrası yağmur ve ardından kış ayları geliyor. Şimdi bu aldığımız kararı erteleme gibi bir lüksümüz yok, ertelenmesi durumunda işlerimizin tamamı tıkanacak. Maalesef erteleme ile işler yürümüyor. Biz buna son vereceğiz” dedi.

KOCAELİ PARKI TARTIŞMA KONUSU OLDU!

Büyükşehir statüsü ile kentte bulunan 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan parkların büyükşehir belediyesine devredilmesine ilişkin söz alan Van Büyükşehir Belediye meclis üyesi Senar Elter, Edremit ilçesinde bulunan ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Kocaeli Parkı’na ilişkin konuştu. Parkın daha önce İl Özel İdaresi bünyesinde rant ve çıkar yeri haline getirildiğini söyleyen Elter, ilk olarak parkın isminin değiştirilerek Vedat Aydın isminin verilmesini, ardından park içerisinde bulunan işletmenin iş akdinin feshedilerek, park işletmesinin belediye bünyesinde yapılmasını önerdi. Yapılan öneriyi değerlendiren meclis, parkın isminin değiştirilmesi ve parkın işletmesinin büyükşehir belediyesi tarafından yapılmasına dair kararın önümüzdeki mecliste tartışılmasını kararlaştırdı.

Editör: TE Bilisim