Van Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet çalışmaları kentin her alanında devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya tüm çalışma alanlarını gezerek, halk ile bir araya geliyor. Kod altında bulunduğu için kanalizasyon çalışmaları yapılamayan üç mahalle sakinlerine müjdeyi veren Kaya, “Bu çalışmalar için özel bir proje hazırladık. Arkadaşlarımızın bir süredir bu sorun için özel bir proje uygulaması yaptılar. Bizim için maliyeti yüksek olacak ancak bunun çözümünü bulduk hatta ihaleyi de yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin birçok mahallede ve kent merkezinde başlatmış olduğu çalışmalar devam ederken, Belediye’ye ait başka ekipler ise ayrı mahallelerde yeni çalışmalar başlatıyor. Kısa bir süre önce Hatuniye, Buzhane, Akköprü, Yenimahalle, çarşı merkezi ve birçok noktada asfalt, su kanalizasyon, drenaj, yol açma çalışmaları tamamlanma noktasına getirildi. Belediyenin bu çalışmaları devam ederken aynı anda kültürel, sosyal çalışmaları ile birlikte, sosyal donatı alanlarının yaratılmasına ilişkin de çalışmalar devam ediyor.

KAYA, MAHALLE GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

Belediyeye bağlı ekipler çalışmalarını sürdürürken Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’da çalışmaların yapıldığı tüm alanları birer birer gezip çalışmaları kontrol ediyor. Büyükşehir Belediyesinin kısa bir süre içerisinde yeni çalışmalar yapacağı Seyrantepe mahallesine ve çalışmaların başladığı Eminpaşa mahallesine giden Kaya bu mahallelerde uzun süren incelemelerde bulunarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

SEYRANTEPE MAHALLESİNE 10 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK

Seyrantepe mahallesine yapılacak 10 kilometrelik asfalt serimi, yol açma, yol genişletme, su ve kanalizasyon çalışmaları öncesi mahalleye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya belediye başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, birim amirleri, mahalle muhtarı, halk ve çocuklar eşlik etti. Günün erken saatlerinde Seyrantepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunmak için giden Kaya’ya yoğun bir ilgi gösterildi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek not alan Kaya, beraberindekiler ile mahalleye bağlı birçok sokak ve caddeyi gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaya, ayrıca yolların genişletilmesi için hak sahipleri ile görüşmelerde bulundu.

KAYA, MAHALLE SAKİNLERİNİ İKNA ETTİ

Kaya’nın yollarının daha iyi ve kullanılabilir olabilmesi için destek istediği mahalle sakinleri de buna hazır olduklarını ve duvarlarını istenildiği zaman geri çekeceklerini söyledi. Bugüne kadar hiçbir belediyenin mahallelerine hiçbir çalışma yapmadığını aktaran mahalle sakinleri, belediyenin mahallede yapacağı çalışmalardan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Kısa bir süre içerisinde mahallede yapılacak çalışmalar ile mahallenin sorunlarını en aza indirmenin çabası içerisinde olacakların söyleyen Başkan Kaya, başta minibüs, otobüs ve ihtiyaç duyulan diğer caddelerde çalışmalar yapacaklarını ve kısa bir süre içerisinde de tamamlayacaklarını dile getirdi.

KAYA: DSİ KANALLARI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Mahallelerinde en büyük sorunlarından birinin de DSİ’ye ait kanalların olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, bu kanalın kendilerine büyük sorunlar yaşattığını söyledi. Defalarca Valiliğe ve gerekli kurumlara da başvurular yaptıklarını ve bu sorun için toplu imzalar verdiklerini ancak bu güne kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyen mahalle sakinleri, Kaya’dan bu sorunun giderilmesi içinde destek istedi. Bunun üzerine Kaya belediye olarak DSİ’ye ait bu kanalın oluşturduğu sorunları daha öncesinden bildiklerini ve bunun içinde gerekli yerlere yazışmaların yapıldığını ancak herhangi bir müdahalenin olmadığını söyledi. Kaya, bu sorun ile ilgili tekrar görüşmeler yapacaklarını söyledi.

KAYA BESİCİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Mahalle sakinlerinin, mahallelerinde bulunan tezek kulelerinin kaldırılması ve mahalleden çıkarılması için destek istemesi üzerine Kaya, besicilik yapan vatandaşlarla görüşerek bu manzaraya son vermelerini istedi. Kaya, tezeklerin mahalle içerisinde biriktiren vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacağını belirterek uyarılarda bulundu. Besicilik yapan vatandaşlar da bir daha böylesi bir davranışta bulunmayacaklarını belirterek bir ay süre talebinde bulundu. Kaya ve beraberindekiler daha sonra Adnan Derendereliler İlköğretim Okulu’na giden yollarda inceleme yaparak bu yollarında yapılacağını söyledi. Okul çevresinde incelemeler yapan Kaya’nın yanına gelen Okul Müdürü Burhanettin Elçi, Kaya ile kısa bir süre görüştü. Kendilerine ikramda bulunmak isteyen okul müdürüne teşekkür eden Kaya, hafta içerisinde tekrar mahalleye geleceğini ve mahallenin tüm sorunları ile ilgileneceğini söyleyerek buradan ayrıldı.

MUHTAR: 18 YILDIR HİZMET GÖRMEDİK

Seyrantepe mahalle muhtarı Abdullah Dalga yaptığı açıklamada 18 yıldır bu mahallede oturduğunu ancak hiçbir belediyenin kendi mahallelerine hizmet yapmadığını belirterek, “Şimdilik belediyemizden hepimiz çok memnunuz. Az çok yaraları sardı ve sarmaya devam ediyor. Bizim mahallemizde ve diğer mahallelerde büyük çalışmalar oluyor. Yapılacak çalışmalar ile sorunlarımız bitme noktasına gelecek mahalle sakinleri olarak belediye ve belediye başkanımızdan çok razıyız” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNİ CANDEMİR: DUVARLARIMI GERİ ÇEKİP YOL YAPACAĞIZ

Mahalle sakinlerinden İkram Candemir de “Başkanımızın tüm hizmetlerinden ve çabalarında razıyız. Başkandan ne istediysek yaptı. Yola giren duvarlarımızı 2 metre geri alarak çekeceğiz. Bunu seve seve yapacağız. Tüm komşularımızda bunu yaparak duvarlarını yoldan geri çekecek. Yapılacak olan asfaltlarla yollarımız tertemiz olacak” dedi.

Buradaki incelemelerini tamamladıktan sonra Eminpaşa Mahallesi’nde başlayan çalışmalara katılan Kaya ve beraberindekiler bu mahallede uzun bir süre kalarak hem çalışmaları inceledi hem de yeni yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“EMİNPAŞA MAHALLESİ’NE 10 KİLOMETRE ASFALT SERİMİ YAPILACAK”

Mahallede 10 kilometrelik asfalt serimi çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Kaya ilk olarak asfalt serimini inceleyerek çalışanlar ile kısa bir süre görüştü. Mahallenin birkaç noktasında kot düşüklüğünden dolayı yaşanan kanalizasyon sorunu ile ilgili mahalle sakinleri ile görüşmelerde bulanan Kaya, daha sonra Hacı Abdurahman Camisi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kaya’yı ve beraberindekileri karşılayan vatandaşlar, Kaya’ya mahallenin sorunlarını iletti. Mahallenin en büyük sorunlarının kanalizasyon, çöp ve mahallede bulunan sokak köpekleri olduğunu söyleyen vatandaşlar buna çözüm istediklerini aktardı.

KAYA ÇÖP SORUNU İÇİN TALİMAT VERDİ

Kaya mahallede bulunan çöp sorununun bugüne kadar kendilerine aktarılmadığını söyleyerek bugünden sonra böyle bir sorunlarının olmayacağını söyledi. Bunun hemen ardından ilgili başkan yardımcısını arayarak burada yaşanan çöp sorunun derhal çözülmesini isteyen Kaya, çöplerin günlük olarak alınması talimatı verdi. Sokak köpekleri ile ilgili çalışmanın da talimatını veren Kaya, bu sorunun da çözüleceğini söyledi.

KAYA’DAN ÜÇ MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE

Mahallenin en büyük sorunu olan kanalizasyon sorununa değinen Kaya, bu sorunun kod düşüklüğünden kaynaklandığını ve üç mahallenin bu durumda olduğunu aktardı. Kaya, “Yaşanan bu sorun kod düşüklüğü nedeni ile yaşanıyor. Bugüne kadar üzerinde çok çalıştık. Hep çözüm arayışı içerisinde olduk. Ama burada bulunan ekipler ve firmalar bunu yapamayacaklarını söylediler. Ben buraya yollarda yapacağımız çalışmalar için gelmiştim. Arkadaşlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve bu durumda olan alanlar için özel bir proje uygulaması yaptılar. Bizim için maliyeti yüksek olacak ancak bunun çözümünü buldular ve bu işi yapacak firmayı da buldular. Ben yolda iken arkadaşlar beni aradı bunu yapacaklarını ve kısa sürede ihaleye çıkacaklarını söylediler. Bu sorun özel bir proje ile yapılarak giderilmiş olacak, yapılan kanalizasyon hattının ardından da bu yollardaki asfalt çalışması yapılarak çözüme kavuşturulacak” dedi.

“BAHÇESİNDEN TOPLADIĞI ÇİÇEKLERİ KAYA’YA VERDİ”

Kaya’nın sorunların çözüleceğini bildirmesi üzerine çok mutlu olduklarını belirten mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirdi. Kaya ve beraberindekilere çay ikramında bulunmak isteyen mahalle sakinlerini kırmayan Kaya daha sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Kaya ve beraberindekileri bahçesinde ağırlayarak çay ikramında bulunan Mustafa Bozan, “Biz size çok güveniyoruz ve seviyoruz” dedi. Mahalleden ayrılırken yol üzerinde Kaya’nın arabasını durdurarak bahçesinde topladığı bir demet çiçek veren Hasan Hasar isimli vatandaş Kaya’dan duydukları memnuniyeti dile getirerek uğurladı. 

Editör: TE Bilisim