Van Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na başkanlık yapan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, “İftara haberleri ile belediye çalışanı 29 arkadaşımız gözaltına alındı.  Emniyet 2 gün ayrı ayrı açıklamalar yaptı. Birinci gün gözaltına alınan çalışanların,’ örgüte finans desteği sağladıkları’ yalanını ortaya attılar. Buna ilişkin bir delil bulamadıkları için ertesi gün başka bir açıklama yapma gereği duydular. Buradan arkadaşlarımıza bu sözü veriyoruz, asla onursuzluğu kabul etmeyeceğiz.” dedi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda DBP’li ve Ak Parti’li meclis üyeleri hazır bulundu. Yapılan yoklamanın ardından Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya meclis oturumunu açtı. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı oturumunu açan ve burada konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, her meclis toplantısının faşizmin yeni bir uygulaması ile halka zehir edilmeye çalışıldığını söyledi. Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP’li milletvekillerine değinen Kaya, 1994 darbesinde de aynı manzaralara şahit olduklarını ifade etti. 1994’te tutuklanan milletvekillerinin onurları ile cezaevlerinde yatıp, çıktıklarını belirten Kaya, “1994’te arkadaşlarımızı yaka paça gözaltına alıp tutuklayanlar, onursuzluğun dibini yaşadılar, bugün Türkiye toplumunun yüzde 90’nı o onursuzluğu yapanları lanetliyor. 4 Kasım’da yine 2 Mart 1994 darbesine benzer bir süreç yaşandı. 2 Mart darbesini yapanların artıkları bu kez iş başına geçerek eş genel başkanlarımızı ve milletvekillerimizi tutukladılar.” Dedi.

 

KAYA: BELEDİYEMİZ İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının gözaltına alınmasına değinen Kaya, medya yoluyla Büyükşehir Belediyesi’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Belediye çalışmalarını toplum nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Kaya, “İftara haberleri ile belediye çalışanı 29 arkadaşımız gözaltına alındı.  Emniyet 2 gün ayrı açıklama yaptı. Birinci gün gözaltına alınan çalışanların, ‘örgüte finans desteği sağladıkları’ yalanını ortaya attılar. Buna ilişkin bir delil bulamadıkları için ertesi gün başka bir açıklama yapma gereği duydular. Başta genel sekreterimiz ve birçok belediye çalışanımız halen de gözaltındalar. Tüm arkadaşlarımız 5 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulmaktalar. Kimseden ne talebimiz ne de bir isteğimiz yok. Bu toplum her şekilde yaşamayı bilir. Halkımız açlıkla, yoksullukla terbiye edilmesine rağmen onurlu duruşundan vazgeçmediği gibi asla da onursuzluğu kabul etmemiştir. Buradan arkadaşlarımıza bu sözü veriyoruz, asla onursuzluğu kabul etmeyeceğiz. Birileri onursuz bir yaşamı zevk, sefa içerisinde geçirebilir. Ama bizler doğru yaşamı ilke edinerek onlar gibi yaşamayacağız. Gözaltındaki arkadaşlarımızın tamamı bu kentin hizmeti için çalışan arkadaşlarımızdır. Çoğu asgari ücret ile çalışan emekçilerdir. Ama biz yine de halkımıza hizmet etmekten geri durmayacağız” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim