Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 2015 Newroz'u nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eş Başkanlar, Newroz'da verilecek mesajların Ortadoğu ve insanlığın kurtuluş manifestosu olacağını söyledi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Newroz tüm halkların Newroz'unu yayınladıkları mesajla kutladı. Tüm halkların Newroz'unu kutlayan eş başkanlar, "Newroz'u anlamlandıran, yücelten ve bu uğurda canlarını feda eden tüm kahramanları saygı ve minnetle anıyoruz" dedi. Newroz'un başta Kürtler olmak üzere Ortadoğu halkları için mücadele ve diriliş bayramı olduğunu ifade eden eş başkanlar, zulme ve zorbalığa karşı Newroz'un büyük bir direniş geleneği olduğunu belirtti. Ortadoğu halklarının tarihi acı, gözyaşı ve yıkımlar tarihi olduğunu belirten eş başkanlar, Kürtlerin Ortadoğu tarihinde 'zulme karşı başkaldırı' umudu yarattığını ve bu umudun halklar için bir özgürlük mücadelesine dönüştüğüne vurgu yaptı. Büyük Diyarbakır Newroz'unda verilecek mesajların tüm Ortadoğu ve insanlığın kurtuluş manifestosu olacağını aktaran Eş Başkanlar, hükümetin de bu manifestoyu ciddiyetle değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Eş Başkanlar, "Çağdaş Kawa yaktığı ateşi yüceltmek için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Bu halk; Kawa’larını, Arîn'lerini, Kobanê'de, Şengal'de ve Rojava'nın tüm alanlarında bu ateşin yürütücülüğünü yapan evlatlarını asla unutmayacaktır. Rojava, Şengal devrimi şahsında 2015 Newroz'unun tüm insanlığa özgürlük ve barış getirmesini diliyoruz. Newroz Pîroz Be" dedi. 

Editör: TE Bilisim