Vatandaşların yanı sıra bölge belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Odalar ve kent dinamikleri de Kaya’yı ziyaret etmeye devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, tahliye edilmesinin ardından 4 gündür BDP İl binasında geçmiş olsun ziyaretlerini kabul ediyor. Bölge belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, kent dinamikleri ve birçok vatandaş 4 gündür başkan Kaya ile buluşuyor. BDP İl binasına gelenler, hem belediye başkanları ile hasret gideriyor hem de beklentilerini dile getiriyor.

Gelen vatandaşlarla tek tek tokalaşan Kaya, bazen gün boyunca ayakta kalmak durumunda kalıyor. Kimi vatandaşlar çiçekler getirirken, kimileri ise Kaya için yaptıkları örgü ve el işi emeklerini hediye ediyor. Önceki gün de Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Norşin Belediye Başkanı M. Emin Özkan, Kolludere Belediye Başkanı Lezgin Bingöl ile Siirt ve Bitlis BDP yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Siirt Belediye Başkanı Sadak, Kaya ve arkadaşlarının tahliye edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, tüm tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Ayrıca CHP İl Başkanı Cemal Şen ve parti yöneticileri de Kaya’yı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sabah saatlerinde başlayan ziyaretler akşam saatlerine kadar devam etti. Ayrıca il dışında bulanan yüzlerce kişi de telefon aracılığıyla Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunuyor.

 

Editör: TE Bilisim