5 gün önce Cezaevi’nden tahliye olan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı binlerce kişi ziyaret ediyor. Vatandaşların yanı sıra Van ve çevre illerden de yüzlerce kişi, STK temsilcisi ve dinamikler Kaya ve arkadaşlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tahliye edildiği gün itibariyle BDP İl Başkanlığı’nda tebrikleri kabul eden Kaya, burada hem vatandaşların sorunlarını dinliyor, hem de ziyaretçilerle sohbet ediyor.

Dünde Mazlum-Der Başkanı Yakup Aslan, Azadi İnisiyatifi, İnsan Der, Mamoste-Der, Öze Dönüş Platformu, Ağrı BDP İl ve İlçe Başkanları, İmamlar Derneği, Kurdi-Der, Semt Pazarı Esnafları, Şoförler Odası Başkanı Faruk Arpaslan, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, Bostaniçi Minibüs Kooperatifi, VAKASUM, Van Yararına Çalışma Derneği (VAYÇAD), TKP İl Başkanı Müjde Tozbey, Dershane Öğrencileri, Taksi Durakları Esnafı, Sanayi Esnafı, Toptancılar Esnafı, Semt Pazarı Esnafları ve onlarca oda, STK temsilcisi ziyaret etti. Gelenlerle tek tek ilgilenen Kaya, STK temsilcileri ile bir süre ayrı ayrı sohbet etti.

Son olarak akşam saatlerinde ise belediye temizlik işçilerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi sloganlar ile BDP İl Binasına geldi. Emekçileri kapıda karşılayan Kaya, gelenlerin tümü ile tek tek tokalaştı. Kaya, emekçilere ziyaretlerinden dolayı ve kendilerini sahiplenmelerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

Editör: TE Bilisim