Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ‘21 Şubat Dünya Anadil Günü’ sebebiyle program düzenlendi.

 

PAK ‘21 Şubat Dünya Anadil Günü’nü gerçekleştirilen programla kutladı. Gerçekleştirilen programa PAK yönetici, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program PAK Van İl Başkanı Kasım Kahramaner konuşması ile başladı. Gerçekleştirilen programda açıklama Kürt ve Türkçe olarak okundu. Açıklamaları PAK üyesi Remzi Duman ve Hülya Kayaalp tarafından okundu.

 

“KÜRT DİLİNİ BAYRAM OLARAK KUTLUYORUZ”

Yapılan Türkçe açıklamayı okuyan Hülya Kayaalp, “Unesco 1999 yılından beri 21 Şubat gününü Dünya Anadil Günü olarak kabul ediyor ve 2000 yılından itibaren çok deliliğe ve kültürlülüğe destek amacı ile bu özel gün kutlanıyor. Özellikle yok edilmeye çalışılan Kürt dili için bu gün tüm kurum ve şahsiyetlerce coşkulu bir şekilde kutlanmalıdır. Biz Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) olarak Mir Celadet Eli Bedirxan ve arkadaşları 1932 yılında Hawar dergisinin ilk sayısını yayınladıkları gün olan 15 Mayıs’ı Kürt dili için bir bayram olarak kutluyoruz. Çünkü modern Kürt edebiyatı, Mir Celadet Bedirxan ile başlamıştır. Kürt Latin Alfabesi ve Kürt gramerini oluşturmuştur. Biz Kürdistan Özgürlük Partisi olarak tüm Kürt kurum, örgüt ve şahsiyetlerine buradan çağrıda bulunuyoruz. Tüm Kürt kurum, örgüt ve şahsiyetlerinin Kürt diliyle konuşmaları, yazmaları ve okumalarını herkesin Kürt dilinin gelişmesine katkı sunmasını önemle vurguluyoruz. Dilimiz onurumuzdur.” Dedi.

 

Kürtçe yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Teşkîlata PAKê ya Wanê roja 20.02.2016ê li Wanê bi minasebeta Roja Zimanê Zikmakî ya Navteweyî çalakîyek lidarxist.

Çalakî li avahîya Teşkîlata Wanê ya PAKê hate lidarxistin. Di çalakîyê de rêveber, endam û dostên PAKê cih girtin. Çalakî jibo şehîdên Kurdistanê bi rêzgirtinê destpêkir û sirûda neteweyî ya Kurdistanê hat xwendin. Paşê Serokê Teşkîlata Wanê ya PAKê Mehmet Kasım Kahramaner axaftinek kurt kir. Piştrê jî daxuyanîyî hate xwendin. Daxuyanî bi Kurmancî ji alîyê Endamê PAKê Remzi Duman bi tirkî jî ji alîyê endama PAKê Hülya Kayaap ve hat xwendin. Piştî daxuyanîyê li ser zimanê Kurdî sohbetek pêk hat. Çalakî piştî sohbetê bi awayeke berhemdar bidawî hat.”

 

Açıklamadan sonra Kürt dili konulu bir sohbet düzenlendi. Etkinlik sohbetin ardından son buldu. 

Editör: TE Bilisim