Bitlis Kayakevi’nde kayak temsilcisi, kayak kulüpleri temsilcileri ve kayak antrenörleri ile bir araya gelen Yarar, yapılacak seçimlerde Bitlis’ten destek istedi. Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda konuşan Erol Yarar, “Kış sporlarına yeni bir sayfa açmak için talip olduk” dedi.

Yıllardır kayak sporunun içinde olduğunu vurgulayan Yarar, adaylığını Erzurum’da açıkladığını, bu nedenle bölgedeki bütün kayak sporu ile ilgilenenlerle bir araya gelmek arzusunda olduklarını da dile getirdi. Yarar, “Türkiye’nin kayak sporunda ikinciliğini kabul etmediğini, olacaksa birinci sırada olmalıdır. Biz sadece ülkemizde kayak sporunu geliştirmeyi hedeflemiyoruz. Dünya ülkeleri arasında birinci sırayı hedefliyoruz. Kayak sporuna faydalı olabilmek için yeni bir sayfa açmaya geldik. Tabii bu işler ekip işidir. Ben bundan önce yaptıklarımıza ve birlikte çalışacağım ekibime çok güveniyorum” dedi.

Kayak sporu ile bir ülkenin kalkınabileceğini söyleyen Erol Yarar, vizyonun geniş olması gerektiğini söyledi. Yarar, “Bizim amacımız Kayak Federasyonu Başkanlığı’ndan çok daha öte Hakkari’de, Erzurum’da, Van’da, Kars’ta ‘elimden bir tutan yok mu?’ diyen çocuklara ulaşmaktır. Onları alıp Türk sporuna kazandırmaktır. Son olarak Rusya’da yapılan Olimpiyatlara 80 milyonluk Türkiye’den 6 sporcu gitmiş. Başarıya da bakarsanız koca bir sıfır. Başarımız yok ama bir sürü tesislerimiz var. Bu tesisler neden yapıldı? Bizler bu başarısızlığı kabul etmiyoruz. Çıtamız yükselmelidir” şeklinde konuştu.

Kayak camiasındaki her sporseverden oy isteyen Yarar, “Yeni bir anlayışla, temiz bir sayfa açmak için bu göreve talip olduk. 225 delegemiz var. Herkesin oyunu istiyoruz. Herkesle birlikte çalışacağız. Ahbap-çavuş ilişkilerini bitireceğiz. Hocaların, sporcuların geçim sıkıntısı çekmeden ülke sporuna hizmet edebilmeleri için çabalayacağız” dedi. Yarar ve beraberindekiler toplantının ardından Bitlis Valiliği’ne geçerek Vali Orhan Öztürk ile görüştüler. 

Editör: TE Bilisim