ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ÖZELAk Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüştü. Van için önemli bir sorun olan konuyla ilgili müjdeli haber verildi.

 

Van’ın, uzun süredir çözümünü beklediği önemli sıkıntılardan biri olan Et ve Süt Kurumu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce Van’da Güçbirliği Platformu’nun toplantısına katılan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumu ile ilgili Van’da çalışma yapacaklarını ve Van'da yeniden kombine yapılması için çalışmaları başlayacaklarının sözünü vermişti. Beraberinde Van'a getirdiği genel müdürlere de proje üzerinde çalışma talimatı veren Bakan Çelik, bugün akşam saatlerinde ise Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile bir araya geldi. Et ve Süt Kurumu'nu Bakan Çelik ile yaptığı görüşmede yeniden gündeme getiren Kayatürk'ün konuyla ilgili görüşlerini belirtmesi sonrası Et ve Süt Kurumu’nun temellerinin yakın zamanda atılacağı bilgisi verildi.

 

SOSYAL MEDYADA MÜJDE VERİLDİ

Ankara’da, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik’le görüşen Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Et ve Süt Kurumu ile ilgili müjdeyi verdi. Temelinin yakında zamanda atılacağı bilgi verilen toplantıyla ilgili Twitter’de atılan yapılan paylaşımda müjde şöyle verildi: “Milletvekilimiz Sn. @Burhan_Kayatürk Tarım Bakanımızla Van’daki Et ve Süt Tesislerini konuştu ve müjdeyi aldı. Yakında temel atılacak...” Denildi.

Editör: TE Bilisim