İftar programı öncesi Erciş ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet eden Kayatürk, daha sonra Milletvekili Fatih Çiftçi ile birlikte Erciş belediye başkanlığı ve AK Parti İlçe teşkilatının ortaklaşa düzenlediği iftar programına katıldılar.

Erciş ilçesindeki köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum temsilcileri ve ilçe teşkilat yönetim kurulu üyelerinin katıldığı İftar programında selamla konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu’nun ardında konuşan Çiftçi, hükümetin icraatları ve çözüm sürecine değindi. Çiftçi yaptığını konuşmada AK Partiyle Türkiye’de çok büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını söyledi.

 

TÜRKİYE AK PARTİ İLE DEĞİŞİM VE GELİŞİM YAŞADI

 

Çiftçi, “Türkiye’de AK Parti hükümetleriyle birlikte çok büyük değişim, dönüşüm ve atılım dönemleri başlamıştır. Bunun doğal olarak Van’a, bölgemize ve Erciş ilçemize yansıması da aynı şekilde olmuştur. Türkiye AK Parti ile birlikte Eğitimde, tarımda, sağlıkta, ekonomide, ulaştırma ve turizmde Cumhuriyet hükümetleri dönemlerinden kat be kat icraatlar yapmayı başarmıştır. Aynı şekilde Van’a bakıldığında Van’ın bütün illerle bağlantı yolları olsun, köprülü kavşakları, havaalanı, sağlıkta yapılan yatırımlarla Van’da yeni yapılacak 5 adet hastane, aynı şekilde ilçelere yapılan ve yapılacak olan sağlık tesisleri ve üniversite hastanesi ile birlikte Van’ın sağlık üssüne dönüştüğü, eğitimde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısından çok daha fazla derslik yapıldığını, Van’daki belde ve köylerde okul yokken şimdi liselerin yapıldığını görüyoruz. Yüksek öğretimde kredi ve bursların kat be kat arttırıldığını görüyoruz. Sanayicinin ve esnafın her yönüyle desteklendiğini, Van’a yapılan yatırımlar, Van’ın geleceğine emin adımlarla ilerlediğini, aynı şekilde tarım sektörüne çok önemli destek verildiğini, bir yeni organizenin Erciş’te açıldığını görüyoruz. Köylerin asfalta yola ve suya kavuştuğunu görüyoruz. Aynı şekilde Erciş’in de eğitimde sağlıkta ulaşıma çok önemli yatırımlar aldığını, Erciş şehir geçişi 20 km uzunluğunda yol ve köprülü kavşak yapıldığını görüyoruz.” Dedi.

 

ERCİŞ’E YATIRIM ATAĞI BAŞLADI

 

Erciş ilçesine Morgedik barajından su getirilmektedir. Van’daki gibi Erciş’te de bu işi DSİ yapmaktadır. 1200 kapasiteli ortaöğretim öğrencileri için yurt ve pansiyon ile yükseköğrenim için 350 kişilik yurt yapıldığı gibi ayrıca 600 kişilik ilave yeni yurt ihalesi yapılıyor. Erciş’te aile toplum merkezi, yeni adliye binası bitti. Emniyet müdürlüğü, kültür merkezi inşaatı devam ediyor, gençlik merkezi ihalesi bitti inşaata başlanacak, postane ve vergi binasını hizmete açtık. Yeni devlet hastanesi 250 yatak olarak devam ediyor. Son 5 yılda Erciş’in yenilenmeyen kamu binası kalmadı.” Dedi.

 

SÜREÇ KARDEŞLİK HUKUKU İÇİNDE ÇÖZÜME KAVUŞACAKTIR

 

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, “Bugün barış ortamının mimarı başbakandır. Biz bin yıl bir arada nasıl yaşadıysak bu sorunu da çözmeyi başarıp, Türkiye’yi bölgesel ve küresel bir aktör haline getireceğiz. Türkiye dünyada mazlum halkların hamisi olarak yoluna devam edecektir. Bizim çözüm komisyonu olarak görevimiz devam ediyor. Bütün herkes destek ve duasını sunarsa, bu süreç barış ve kardeşlik hukuku içinde çözülecektir” dedi.

 

YATIRIMA VE HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

 

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk ise “Van ve Erciş iki büyük depremle daha sonra devam eden 12 bin depremle sarsıldı maalesef. Ancak depremi geride bıraktık. Bizim şu anda önümüze bakmamız lazım ve bundan sonra buralara gelecek yatırımlara bakmamız lazım. Bizim bunlara ve huzura ihtiyacımız var. Burada Allah‘a şükür 7 aydır şehit haberi gelmedi. 7 aydır bir evladımız ölmedi, kan yok gözyaşı yok. Bizim şiddeti de kaosu da buradan göndermemiz lazım. İktidarımız bu meselede sadece elini değil, bütün gövdesini taşın altına koydu. Burada tüm partilerin buna katkı sağlaması lazım. Geri adımın olmaması lazım. Çok önemli bir atmosfer elde ettik, bu atmosferin devam etmesi lazım.” dedi.

 

ERCİŞ’TE İNŞAATLAR BAŞLAYACAK

 

Kayatürk, “Ercişli esnaflarla konuştuk herkesi dinledik. Erciş için elimizden gelini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz iki ay içerisinde burada kentsel dönüşümle ilgili şikayetlerle uğraşmayacağız. Biz her türlü katkıda bulunacağız ve Erciş ‘i bu sıkıntılardan bir an önce kurtulması için burada inşaatların bir buçuk  iki ay içerisinde başlamasına çok büyük gayret edeceğiz” dedi. Yenilen iftarın ardından daha sonra çay sohbetiyle muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen milletvekilleri ardından ilçeden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim