Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, beraberlerindeki partililer ile tekstil kent alanında incelemelerde bulundular.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, İpekyolu ilçe Başkanı Rasim Aslan, Edremit ilçe Başkanı Halis Bayramoğlu ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok ile partililer, Kurubaş mevkiinde bulunan Tekstil Kent alanını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Tekstil kent alanında incelemelerde bulunan milletvekili Kayatürk ve başkan Soğanda, cazibe merkezi destekleme projesi koordinatörü Sinan Sarıkaya’dan tekstil alanı ile ilgili bilgi alarak, çalışmaları yerinde takip etti. Fabrikaların ince işlerinin dışında büyük bir kısmının tamamlandığını ifade eden Sarıkaya, kısa bir süre içerisinde tekstil kentin faaliyete geçeceğini ifade etti. Hayatta en çok istediği projenin tekstil kent olduğunu ifade eden Milletvekili Burhan Kayatürk ise, tekstil kentin Van’ın ekonomi, kültürel ve refah alanında büyük bir önem arz ettiğini vurguladı. 4 milletvekili olarak tekstil kente çok büyük önem verdiklerini ifade eden Kayatürk, işin sıkı takipçileri olduklarını söyledi.

Kayatürk, “Ne zaman Van’a gelirsek acaba tekstil kent ne durumdadır diye merak ederek tekstil kente uğruyorum. Tekstil kent sadece Van’ın ekonomisini bir yere getirecek bir proje değil. Veya sadece bölgede yıldız şehir haline getirecek bir proje değil. İstihdam sağlayacak, refah sağlayacak bir proje olduğu için biz Tekstil kente ayrı bir önem veriyoruz. İlk etapta tekstil kentte 10 bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Bu ileriki zamanlarda artarak devam edecektir. 7-8 yıl içerisinde İnşallah 100 bin insana kadar burada istihdam sağlanacaktır. Bu da sadece Van’ın değil, bölgenin işsizliğine büyük bir darbe vuracaktır. Toplamda 32 adet olacak olan binalar, genelde 2 katlı olup, bu binalarda üretimler sağlanırken, diğer bir tarafta sosyal tesisler yer alıyor. Şuana kadar 40 milyon TL harcanmıştır. Alt yapı, üst yapı, yol büyük ölçüde tamamlanırken, gelecek olan elektrik ile doğalgaz çalışmaları da sürdürülüyor. Bizim hedefimiz mart ayı içerisinde projeyi tamamlamaktı. Belki bir 10-15 gün kadar gecikme olabilir. Fakat ne yapıp edip mart sonu veya nisan ayına kadar burayı hizmete sunmayı istiyoruz. Buranın önemli bir bölümü de sosyal tesislerdir. İnsanlar burada sadece çalışmayacaklar, çeşitli aktiviteler de yer alacaktır. Bura da her ne kadar 300 bin metre kare üzerinde çalışma yapıyorsak ta önümüzde ki dönem 300 bin metre karelik bir yer daha hazırlanıyor. Toplamda bu alan 600 bin metre karelik bir alan olacaktı.” dedi.

‘TEKSTİL KENTİN DEVAMI GELECEKTİR’

Tamamlanmak üzere olan tekstil kent alanında üretim bolluğunun yaşanacağını ifade eden milletvekili Kayatürk, “Tekstil kentin sadece bölgenin değil Türkiye’nin önemli tekstil merkezlerinden biri olacaktır. İleri ki zamanlarda bize 600 metre kare de yetmeyecektir.600 metre karelik başka alanlarda arayış içerisinde olacağız. Bu proje de, yine burada mı olur, Organize Sanayi Bölgesinde mi olur, buna ileri ki zamanlarda karar vereceğiz. Çünkü Tekstil bir yerde açıldı mı mutlaka devamı gelen bir projedir” dedi.

‘TEKSTİL KENT ORTA DOĞU VE ORTA ASYA’YA HİTAP EDECEK’

Van’ın stratejik konumu itibari ile merkez noktada olduğunu vurgulayan Kayatürk, tekstil kentte üretim sağlayan, üreticinin sadece Doğu ve Güneydoğuda ki illere değil, Orta Doğu ve Orta Asya da ki ülkelere de üretim sağlayacağını söyledi. Kayatürk, ‘‘Burada ki bir üreticimiz üretimini sağladıktan sonra, Orta Doğu ve Orta Asya’da, Suriye’ye, Irak’a, İran’a, Azerbeycan’a, Ermenistan, Nahçivan’a kadar gidecektir” ifadelerini kullandı.

‘‘BELEDİYELERİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR’’

Tekstil kentin bölgeye hatta tüm ülkeye hitap etmesinin el birliği ile mümkün olabileceğini ifade eden milletvekili Kayatürk, ‘‘Belediyelerden çok büyük umudumuz olmasa bile, yardım ihtiyacımız olduğunu söylemek zorundayım. Büyükşehir, İpekyolu, Edremit ve Tuşba Belediyemizin, Gürpınar Belediyesinin buralara katkı sağlaması gerekmektedir. En başta büyükşehrin buraya derhal et atması gerekmektedir. Büyükşehir belediyesinin buranın hem ekonomik hem de diğer problemlerine el atmasını istiyoruz. Burada ideoloji değil, hizmet esas alınmalıdır. ‘Bu proje AK Parti’nin projesidir, bizi ilgilendirmez’ dediğiniz zaman, siz Van halkına çok büyük bir haksızlık etmiş olursunuz” dedi.

Tekstil kent projesinin çok büyük bir önem arz ettiğini ifade eden İl Başkanı Soğanda ise, Van’ın AK Parti hükümeti ile 2 yılda çok büyük yatırımlar ile tanıştığı belirterek, bunların en önemlilerinden biride tekstil kent olduğunu vurguladı. Başkan Soğanda, ‘‘Van’ımız bölgenin en büyük şehirlerinden biridir. Fazla göç alan bir ilimizdir. Bu bağlamda 12 yıldır hükümetimizce ilimize birçok hizmetler sağlanmıştır. En son da cazibe merkezleri kapsamında ilimize tekstil kent projesi kazandırılmıştır. Sınır kenti olmamız hasbi ile tekstil kent büyük bir önem arz etmektedir. Bu proje Van’ımıza büyük bir cazibe katacaktır. Özellikle işsiz olanların istihdam sağlayacağı konusunda hayati önem arz etmektedir. Tekstil Kentin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim