Vanlı isimlerin görevden alınıp yerine Vanlı olmayan isimlerin getirilmesi tartışması aralıksız sürüyor. Kentte son dönemlerde ciddi bir Vanlılık tartışması sürerken son atamalara her kesimden farklı yorumlar geliyor. Tartışmaların aralıksız devam ettiği süreçte konuyla ilgili çarpıcı bir yorum da AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ten geldi.

 

ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da Vanlı isimlerin kentte önemli görevlerde yer almaması, mevcut Vanlıların da yerinden edilmesi konusu kentin gündemi olmaya devam ediyor. Son dönemlerde önemli kurumlarda yapılan değişiklik ile iyice alevlenen tartışma aralıksız sürerken Vanlı isimlerin kenti yönetme noktasındaki pozisyonları ve sahiplenilmeleri dilden düşmüyor. Şehrivan’ın da dün “Van’ı kimler yönetiyor?” başlığı ile gündeme taşıdığı ve Van’ın yönetici haritasını okuyuculara sunduğu tartışma ile ilgili çarpıcı bir yorum da Ak Parti Van milletvekili Burhan Kayatürk geldi. Son olarak geçtiğimiz günlerde #VanlıEvladınaSahipÇık etiketiyle sosyal medyada yapılan ve Türkiye’de gündem olan kampanya başta olmak üzere Vanlıların topun ucunda olması ile ilgili eleştirileri yorumlayan Kayatürk, konuyla ilgili adeta dert yandı. Vanlıların görev yapması dışında kentte en acımasız eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Kayatürk, adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Kayatürk, “En fazla Van evladı yerden yere vuruluyor.” Diyerek Vanlı siyasetçi ve bürokratlara yönelik eleştirileri de sitem etti.

 

“EN FAZLADA VAN EVLADI YERDEN YERE VURULUR”

Son dönemlerin en çok konuşulan konusu olan Vanlıların görevlerinden alınması, Vanlı isimlerin safdışı kalması ve sert eleştirilere maruz kalması konusunda son yorum Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ten geldi. Son zamanların hararetli konusuna Valilik bünyesinde düzenlenen bir toplantıda yorum getiren Kayatürk Van evladına sahip çık sorusu ve eleştirileri üzerine açıklamalar yaptı. Kayatürk Vanlıların bir birini çok sevdiğini söyleyerek, “Van’da devamlı Vanlılara sahip çıkılması gerektiğini söyler. Van evladı diye güzel bir tabirimizde var. Ancak en fazlada Van evladını yerden yere vururlar. Valimiz ve genel sekreterimiz çok iyi çalışma yapıyor. Bu kadar Ancak bu kadar çalışma yapan bürokratlara yapılan eleştiriler bize yapılanlara göre çok çok az olduğu görünüyor. Bizimkisi sadece eleştiri değil haksızlığa zaman zaman rezilce hakaretlere kadar gidiyor. Burada milletvekili eleştirilerine göre de Beşir Hoca bana göre daha az eleştiri alıyor. Çünkü ben gerçek bir Van evladıyım. Beşir Hoca’nın büyük emekleri var. Bende bir milletvekili olarak canımı dişime takarak çalışıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

KAYATÜRK: ÇALIŞMAYI TAKDİR ETTİM

Bir yandan yapılan çalışma için bürokrata teşekkür edildiğini söyleyen Kayatürk diğer yandan siyasetçilerin sahip çıkma konusunda eleştirildiğini belirtti. Kayatürk şöyle konuştu: “Vanlılar bizi en çok Tekstilkent konusunda takdir ederken, bürokrasiye teşekkür ediyor. Ardından siyasetçilerin Van’a nasıl sahip çıkmadığını söylüyor. Ben tahmin ediyorum ki bu son dönemde Van’a atanan müdür arkadaşlarla alakalıdır. Van’da da bir sosyal medya çalışması yapıldı ve bu Türkiye’de 2’nci sıraya kadar da yükseldi. Van evladına sahip çık diye. Bu Benimde takdir ettiğim bir çalışmaydı bu.”

 

“GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ 3 İSMİ GETİRDİK”

“Van’a gelen arkadaşlarımızın Van’a büyük katkı sunduğunu unutmamak gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Kayatürk, “Bizim buradan da çeşitli illere giden arkadaşlarımız var. Bu Türkiye’nin güzel bir tarafıdır bunu unutmamak gerek. Ancak bizim gücümüzün yettiği son 1 yıl içinde 3 Vanlı arkadaşımızı buraya getirdik. Tarım İl Müdürü İbrahim Görentaş, Yurt Kur İl Müdürü Süleyman Şakar ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz. Hiç birimizin akrabası da değil. Yaptıkları işlerde ortadadır. Bu da bizim hassasiyetimizi gösteriyor.” Diye belirtti.

 

KAYATÜRK: İNŞALLAH HERKES BİR DERS ÇIKARIR

Vanlı evladına sahip çık eleştirisiyle ilgili konuşan Kayatürk “Bir eleştiri de ben yapayım” dedi. Kayatürk son olarak şunları kaydetti: “Madem böyle bir eleştiri var bende şöyle bir ters eleştiri yapayım. Van evladına sahip çık diyen arkadaşlar Van’daki isimler için çuvallar dolusu şikayetler götürüyor. Böyle bir timsah gözyaşı olmaz. Hem Van evladını yerden yere vuracaksınız, ondan sonrada Van evladına sahip çık diyeceksiniz. İnşallah bu herkes için ders olur. Ben sağlık ve milli eğitim müdürlüklerine gelen arkadaşlara başarı diliyorum. Bizim orada da tutumuz belli. İnşallah güzel şeyleri hep birlikte yapacağız. Ben Van’da güzel bir bürokrat ekibi görüyorum.”

Editör: TE Bilisim