Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile BDP İl Eşbaşkanı Musa İtah, belediyenin mahallelerde yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kaya, Belediyenin ara vermeden çalışmalara devam edeceğini ve sorunların büyük bir bölümünü çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, her hafta yaptığı mahalle gezilerine devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi kenttin tüm noktalarında ve mahallelerinde bugüne kadar görülmemiş çalışmalar yaparak, yıllardır birikmiş sorunları birer birer çözerek çözüme kavuşturuyor. Kenttin birçok noktasında ve mahallesinde bugüne kadar hiç hizmet ile tanışmamış alanlara giren belediye ekipleri, buralarda büyük çalışmalar yaparak yıllardır kangrenleşmiş sorunları çözüyor. Kent genelinde kapsamlı çalışmalar yürüten Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ise halkın büyük memnuniyeti ile karşılanıyor. Yapılan çalışmaların tümünü yerinde inceleyerek halk ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise halkın gönlünde taht kuruyor.

 

KAYA VE İTAH BİRLİKTE GEZDİ

 

Daha önce birçok mahalleye giderek incelemelerde bulanan Kaya, bu hafta ise Seyit Fehim Arvasi ve Hacıbekir Mahallelerini gezdi. Kaya’ya BDP Van İl Eşbaşkanı Musa İtah, Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve belediye birim amirleri ile birlikte belediyenin teknik personelleri, halk ve mahalle muhtarları eşlik etti. Sabahın erken saatlerinde Kaya ve beraberindekiler mahalleleri gezerek hem halkın sorunlarını dinledi. Seyit Fehim Arvasi ve Hacıbekir Mahallelerinde belediyenin yaptığı çalışmaları tek tek gezen Kaya ve beraberindekiler halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 

 

KAYA: TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

 

İlk olarak Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ne giden Kaya ve beraberindekileri mahalle muhtarı ile mahalle sakinleri karşıladı. Kaya, mahalledeki tüm sokakları gezerek çalışmalar ve yapılması gerekenleri not aldı. Bu mahallelerde yaşanan sorunların tamamını mahalle sakinlerinden dinleyen Kaya, var olan sorunları ve mahalle sakinlerinin taleplerini birer birer not aldı. Mahalle sakinlerinin sorunlarını aktarmasının ardından Kaya, “Belediye ekiplerimiz çıkarmış oldukları program dahilinde çalışmalar yürütüyor. Yenimahalle’deki çalışmalarını tamamlayan ekipler Karşıyaka mahallesindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra Hacıbekir Mahallesine giderek burada gerekli çalışmalarını yapacak. Bu mahallelerde yapılan çalışmaların ardından Seyit Fehim Arvasi mahallesine geçecekler. Ekipler buradaki çalışmalarını da yaptıktan sonra Şabaniye Mahallesine girecekler. Yani belediye olarak çalışma programlarımız hazır ve devam ediyor” dedi. Ramazan Bayramına kadar ekiplerin Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ne geleceğini ve buradaki sorunların tamamını çözecekleri müjdesini veren Kaya, mahallede bulanan Fikret Polat parkına oyun grubunun kurulmasını istedi.

 

“BİNANIN BİTTİĞİNİ GÖRÜNCE DUYGULANDI”

 

Kaya buradaki gezisinden sonra beraberindekiler ile belediye tarafından geçen yıl temeli atılan Kadın Yaşam Merkezi binasına geçti. Burada Kaya ve beraberindekilere kadınlar karşıladı. Binada incelemelerde bulanarak bilgi alan Kaya “Geçen yıl Haziran ayının altısında buranın temelini attığımız günün ertesi günü gözaltına alınarak daha sonra tutuklandık. O günden bu güne kadar ilk defa geldik. O gün temelini atmıştık şimdi ise bina bitmek üzere” dedi. Kaya binanın gerçekten iyi yapıldığını bunun içinde çalışan yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti. Kadınlar için yapılan bu çalışmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten kadınlar ise böylesi bir çalışmanın bölgede bir ilk olduğunu ve kadınlara yakışır bir şekilde tasarlandığını belirterek Kaya’ya teşekkür etti.

 

“YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİNASININ TEMELLERİ ATILIYOR”

 

Buradan ayrılan Kaya ve beraberindekiler daha sonra kazı çalışmalarının başladığı yeni Büyükşehir Belediye binasının alanına geçti. Bir süre kazı çalışmalarını inceleyen Kaya, daha sonra bina alanında firmanın mimar ve Mühendislerinden detaylı bilgiler aldı. Bir ay içerisinde temel atma törenin gerçekleşeceği Büyükşehir Belediyesi binasının yapılacağı alanın tamamını gezen Kaya ve beraberindekiler daha sonra firma yetkilileri ve teknik personeli ile bir araya gelerek bir süre görüştü.

 

MAHALLE SAKİNLERİ KARŞILADI

 

Kaya buradaki incelemelerini tamamladıktan sonra Van’ın en büyük mahallesi konumunda olan Hacıbekir mahallesine geçti. Burada da Kaya ve beraberindekileri mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri karşıladı. İlk olarak mahalle sakinleri ile oturan Kaya ve beraberindekilere yaşanan sorun, sıkıntı ve eksiklikler aktarıldı. Kaya ve beraberindekiler daha sonra mahalleyi gezerek buralarda da yapılacak çalışmalar öncesi yollar ve sokakları incelendi.

 

KAYA: SORUNLARIN YÜZDE 80’İ ÇÖZÜLECEK

 

Mahallelerinin uzun yıllardır hiçbir hizmet yapılmadığından kaynaklı sorunlarının büyüdüğünü söyleyen yurttaşlar mahalle olarak belediye hizmetlerinden ilk defa bu dönemde tanıştıklarını söyledi. Yapılan uzun incelemelerin ardından Kaya, ekiplerin kısa süre içerisinde mahalleye gelerek burada da çalışmalara başlayacağını duyurdu. Su, kanalizasyon ve drenaj eksikliklerinin giderilmesinin ardından mahallenin yolarında ve sokaklarında asfalt çalışmalarının yapılacağını söyleyen Kaya, yapılan çalışmaların ardında bu mahallede yaşanan sorunların en az yüze 80’inin çözüme kavuşacağını belirtti. Kaya halkın bu konuda biraz daha sabırlı olmasını istedi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Kaya ve beraberindekiler mahallenin tamamını gezdikten sonra buradan ayrıldı.

 

İTAH: HALK İLE BELEDİYE BÜTÜNLEŞTİ

 

Yapılan çalışmaları ve belediyeciliği değerlendiren BDP Van İl Eşbaşkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediyesi’nin demokratik, ekolojik bir ilkeyi esas alarak bu çalışmaları yaptığını belirterek, belediyenin bir yandan insanların daha rahat, sağlıklı yaşamlarını sürdürebilmeye çalışırken diğer yandan toplumla doğayı buluşturduğunu ifade etti.

 

İTAH: GÖRÜLMEMİŞ BİR HİZMET SUNULUYOR

 

Bütün belediye çalışmalarında halkın katılımını sağlamayı temel anlayış olarak kabul ettiklerini ifade eden İtah, “Bu gün de görüldüğü gibi mahalle mahalle, sokak sokak gezerek halkın fikirleri, şikâyetleri, talepleri dinleniyor. Yapılacak hizmetlerde halkın yol göstermesi esas alınıyor. Yine mahallelerde halk meclisleri de kendi sorunlarını tartıştıktan sonra belediye aktarılarak nasıl yapılması gerektiği ile ilgili söz söyleme fırsatı buluyorlar. Bu aslında görülmemiş bir hizmet anlayışıdır. Biz işin siyasi boyutuyla uğraşan bir parti değiliz, halkımızın hak ettiği hizmeti de sunabilmek adına kıt imkânlarla elimizden geldiği kadar bütün yeteneklerimizi kullanarak halkımıza hizmetleri götürebilme çabası içerisindeyiz. Bugün de halkla belediyenin bütünleştiğini hep birlikte gördük. Herkesin açık ve şeffaf bir şekilde dileklerini dile getirdiği, belediyenin de bu şekilde onlara hizmet götürdüğünü gördük” dedi.

 

İTAH: BELEDİYE HER TÜRLÜ SORUNUN ÜSTESİNDEN GELECEKLERDİR

 

Birçok mahallenin yıllardır ihmal edildiğini ve hiç hizmetin yapılmadığını aktaran İtah, “Belediyelerimiz elindeki imkânları sonuna kadar kullanarak halkımıza hizmet götürme anlayışıyla çalışmaktadır. Bu anlamda halkında desteğini almaktadır. Çoğu yerde halk kendi imkânlarıyla belediyelerine sahip çıkıyor ve her türlü imkanlarını kullanarak destek veriyor. Halkımızla birlikte belediyemize sahip çıkarak her türlü sorunların üstesine geleceğimize inanıyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim