HÜDA-PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve talepleri dinledi.

 

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Van İl Başkanlığı bir heyet, İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyarette esnaf, kayıt dışı işletmelere çözüm istedi. Bu hafta eski marangozlar sanayi sitesi esnafı ile çarşı esnafını ziyaret eden ilçe teşkilatları esnafın son zamanlarda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

 

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA-PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, yetkililerin kayıt dışı işletmelerle mücadele etmesini ve kayıt altına alması gerektiğini ifade etti. Tasan, “HÜDA-PAR İpekyolu Teşkilatı bu hafta da esnaf ziyaretleri kapsamında çarşı esnafı ziyaretini sürdürdü. Ziyaretimizden dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaf, HÜDA-PAR’ın kendilerinin sorunlarını dinlediği için teşekkür etti. Bizler parti olarak, esnafın sesi olmaya devam edeceğimizi, süreçte yaşanan işsizliğin gerçekten şehrimizi çok etkilediğini biliyoruz. Son zamanlarda ilimize gelen İranlı turistlerin piyasaya azda olsa bir canlılık kattığını müşahede ediyoruz. Bu vesileyle yapılacak olan sınır kapısının da bir an önce hayata geçmesini diliyoruz.” Dedi.

 

Diğer taraftan HÜDA-PAR Tuşba İlçe Teşkilatı’nın yapmış olduğu esnaf ziyareti hakkında bilgi veren Tasan, teşkilatın bu hafta marangozlar esnafını ziyaret ettiğini söyledi. Ziyarette, esnafın özellikle kayıt dışı işletmelerden rahatsız olduğuna dikkat çeken Tasan, esnafın Tuşba İlçe Belediyesi’nin de projelerden çok hizmete yönelmesini talep ettiğini dile getirdi. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim