Van’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Atıf Çiçekli, Aile Destek Merkezlerini (ADEM) ziyaret ederek, kurslara gelen kadınların çalışmalarını yerinde izledi.

 

Edremit’te, her mahalleye bir Aile Destek Merkezi (ADEM) kurma amacı içerisinde olan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, kadınların ayaklarının üzerinde durabilmesi için her türlü imkanı ADEM’ler aracılığıyla seferber etmiş durumda. Kadınların sosyal aktivitelere katılarak, farklı kültürler öğrenmesinin yanında, katıldıkları kurslarda yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlayan ADEM’ler, kadınların gözde mekanlarının başında geliyor. Sabah saatlerinde Süphan ve Şabaniye Aile Destek Merkezlerini ziyaret eden Kaymakam Çiçekli, merkez yetkililerinden bilgiler aldıktan sonra tüm sınıfları tek tek dolaştı. Kur’an-ı Kerim, dikiş, el sanatları, bilgisayar, resim, müzik, kreş ve okuma yazma sınıflarını gezen Kaymakam Çiçekli, gördüğü manzara karşısında ise hayranlığını gizleyemedi. ADEM’lere kadınların göstermiş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Çiçekli, kursiyerlere komşularını da getirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

 

Kadınların özel taleplerini de dinleyen Kaymakam Çiçekli, her sınıfta kadınlara hitaben konuşmalar yaptı. Gelen yardımlar başta olmak üzere her alandaki faaliyetlerle tüm vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Kaymakam Çiçekli, bunun bir hak olduğunu ve o hakkı da doğru kişilere ulaştırma gayesi içerisinde olduklarını kaydetti.

 

“ÜMMET ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR”

Son olarak Kur’an kursu sınıfını da ziyaret eden Kaymakam Çiçekli, burada yaptığı konuşmada ise, ümmet bilincine değindi. Ümmetin içinde oyunların oynandığını, o yüzden dini ve diyaneti doğru öğrenmenin önemini anlatan Kaymakam Çiçekli, bu kursları önemsediklerini kaydetti. Kaymakam Çiçekli, “İlçemiz sınırları içerisinde bildiğiniz gibi ‘Avesta’ adı altında bir yer vardı. Avesta da Zerdüştlük demektir, yani ateşe tapanlar. Bu isim adı altında burada ümmetin üzerinde oyunlar oynanıyordu, ama elhamdülillah bunlara fırsat vermedik vermeyeceğiz. Bunu yaparken de tek gayemiz bu ümmet ruhunun bölünmesine, parçalanmasına müsaade etmemektir etmeyeceğiz de. Biz öncelikle Müslüman’ız, ondan sonra Türksün, Kürtsün, Vanlısın, Bitlislisin, ama öncelikle hepimiz Müslüman’ız. O yüzden bu Zerdüştlükmüş, fitneymiş bunlara müsaade etmememiz için de bizim dinimizi, diyanetimizi doğru öğrenmemiz lazım” dedi.

Editör: TE Bilisim