Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, ilçenin daha çok kalkınması için çalışmaları sistemli bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Yeni bir Gürpınar için hep birlikte hareket edeceğiz. Güzel şeyleri elbirliğiyle gerçekleştireceğiz” dedi. 


Gürpınar'da Muhtarlar Günü dolayısıyla önceki hafta gerçekleştirilmesi planlanan, ancak ertelenen “muhtarlar buluşması” programı yapıldı. Gürpınar Şehit Müftü Muhammed Sıdık Efendi İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen ve ilçedeki tüm muhtarların katıldığı programda konuşan Doğramacı, ilçede yapılan hizmetlere değinerek, şunları vurguladı:
“İlçemizin daha çok kalkınması için çalışmalarımızı daha sistemli sürdürüyoruz. Yeni bir Gürpınar için hep birlikte hareket edeceğiz. Güzel şeyleri elbirliğiyle gerçekleştireceğiz. İnsanlarımız hep dışarıya göçüyor. Bunu engellemenin tek yolu üretmektir. DAP ve DAKA ile bir takım görüşmeler yaptık. İnşallah üretim odaklı projeleri ilçemize getiriyoruz. Bütün kaynaklarımız var, ama insan kaynağımız yok. İnşallah insan kaynağını da buraya çekeceğiz. Havasor bölgesine sadece mısır eksek, yaklaşık bin kişi istihdam edilecek. İnşallah kendi topraklarımızı ekeceğiz.”


Gürpınar Belediyesi bünyesinde hayata geçirilecek “Gür Masa” projesinden de söz eden Doğramacı, “Bu projemizle vatandaşlarımızın şikayet ve taleplerine anında karşılık vereceğiz. İşlerin en kısa zamanda hal edilmesi sağlanacak. Bu sistem her yerde yok. İnşallah bu sistemle hepimiz birbirimizden haberdar olacağız. Belirsizlik insanları tedirgin ediyor. Bu tedirginliği tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.


Doğramacı, programın sonunda 40 yıldır muhtarlık görevini yürüten Sakalar Mahallesi Muhtarı Bahattin Kılıç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Editör: TE Bilisim