Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Yaşkütük Jandarma Karakolunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 


Kaymakam Dundar, beraberinde Cumhuriyet Savcısı Erkan Sarı, Adli Hakim Cihat Ramazan Yılmaz, Van İl Emniyet Müdürü Yardımcısı, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Murat Hoş, İlçe Emniyet Müdürü Polat Korkmaz, Çaldıran Belediye Başkan Yardımcısı Alp Şevket Aksoy ile birlikte Yaşkütük Karakolununu ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Yardımcı Jandarma Kurmay Albay Türker Cice, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Yusuf Kaplan ve Yaşkütük Karakol komutanları tarafından karşılanan Kaymakam Dundar ve beraberindekiler, burada karakol hakkında bilgiler alarak karakol defterini imzaladı. Karakol ziyaretinde İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kurmay Albay Türker Cice’in 44. yaş gününe denk gelmesi karakolda vatani görevlerini yapan Mehmetçiklerin sürpriz doğum günü pastasını getirmesi komutan ve inceleme heyetinde bulunanları duygulandırdı. Mehmetçiğin bu yaptığı sürprizin ardında Kaymakam Dündar ve beraberindekiler, Mehmetçikler komutan Cice’yi tebrik ederek pasta kestiler. 


Ziyaretleri hakkında açıklamada yapan Kaymakam Dundar, ”İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Yaşkütük karakolumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. İlçemizin önemli bir konumunda bulunan Yaşkütük karakolumuzda zaman zaman ziyaret ederek komutan ve Mehmetçiklerimizle bir araya gelerek sohbetler edip varsa sorunlarını dinliyoruz. Tendürek Dağı eteklerinde özellikle zor hava koşullarında görevlerini ifa eden tüm Mehmetçiklerimizi kutluyorum. Vatanımızın, milletimizin bekçiliğini yapan bu aziz vatan evlatları, hava sıcaklığının bu mevsimde eksi olması bu atmosferde Mehmetçiklerimizle zaman geçirmek hem onlar için hemde bizler için mutluluk verici. Burada Mehmetçiğimizin İl Jandarma Komutan Yardımcımız Jandarma Kurmay Albay Türker Cice’nin yaş gününe denk gelmesi askerin yaptığı şık davranışından dolayı da burada görev yapan komutan ve askerlerimizi yürekten kutluyorum” dedi


İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kurmay Albay Türker Cice ise, ”İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın, Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Yaşkütük Jandarma Karakolumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulunması bizler için onur verici. Bu ziyaretin bu ayda bile hava sıcaklığını eksilerde olduğu ve zor doğa koşullarının yaşandığı bir yerde vatani görevini yapan Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonuna büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Kaymakamı Dündar’ın ilçemizde bulunan karakollara yapmış destekleri sıralamakla bitiremeyiz. Her ihtiyacımıza yardım ederek hizmetlerimize katkı da bulunuyor kendilerinde ve heyetine çok teşekkür ediyoruz. Bu gün burada Mehmetçiğimizin yapmış olduğu sürprizle bu sevinci kaymakamımız ve heyeti ile paylaşmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum“ dedi. 


Heyet ve Mehmetçik ile birlikte yenen öğlen yemeğinin ardından karakoldan ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim