Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibi, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı makamında ziyaret ederek teşekkür plaketi verdi.

 

Ayanis Kalesi’ndeki kazı çalışmalarının bu yılsonuna gelinmesinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibi, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı makamında ziyaretti. Yapılan çalışmalardan dolayı Kaymakam Sarı’ya teşekkür eden ekip, bir tarihin gün yüzüne çıkarılmasının önemli olduğunu dile getirdiler. Titizlikle yapılan kazı çalışmalarının tarihi eserler açısından önemine vurgu yapılırken, bu tarihi eserlerin gelecek nesillere aktarılması yönünden önem teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibi, tarihi dokunun korunmasında gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Sarı’ya teşekkür plaketi ve kazı ile ilgili fotoğraf hediye etti.

 

Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ise, kaymakamlık olarak kazı çalışmaları için ellerinden gelen maddi ve manevi yardımları yaptıklarını belirterek, “Taş ve kerpiç işçiliğinin yanı sıra tapınak bölümündeki süsleme ve surlardaki kabartmalarla dünya üzerindeki en önemli ve özel Urartu tapınaklarından biri olan Ayanis Kalesi’ndeki bu yılki kazı çalışmalarında çok önemli bir buluntu gün yüzüne çıkardınız. Kazı çalışmaları ileriki yıllarda da devam edecek ve bizler kaymakamlık olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Şahsım ve Tuşba halkı adına Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibine teşekkür ederim” dedi. 

Editör: TE Bilisim