Van’ın Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, görme engelli Selma Yıldırım’a sürpriz yaparak ihtiyacı olan dizüstü bilgisayarı hediye ederken, Yıldırım ise seslendirdiği türküyle teşekkür etti.


Kazımkarabekir İlkokulu Özel Eğitim (görme engelliler) sınıfı öğrencisi Selma Yıldırım (14), geçtiğimiz mart ayında özel bir yayınevi tarafından gerçekleştirilen deneme sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olmuştu. İlçeye bağlı Taşlıçay Mahallesi’nde 8 kişilik ailesi ile birlikte yaşamını sürdüren Selma’nın iki kardeşi de yine kendisi gibi görme engelli. Selma’nın bu başarısını duyan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ile birlikte Selma’ya sürpriz yaparak dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi. Kaymakam Yaşar’ın sürpriz hediyesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Selma Yıldırım çok mutlu olduğunu belirterek, “Bilgisayara çok ihtiyacım vardı. Bu bilgisayarı hediye ederek beni çok mutlu ettiniz’’ diyerek seslendirdiği bir türküyü Kaymakam Yaşar’a armağan etti.


Kaymakam Yaşar ise devlet olarak her zaman vatandaşlarının yanında olduklarını belirterek, “Siz mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz. Senin bu ihtiyacını gidermiş olduysak ne mutlu bize. Huyun da güzel, zihnin de güzel, zekan da güzel. Başarılı bir kardeşimizsin. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyoruz. Sınıf arkadaşlarına da başarılar diliyoruz. Bilgisayarını kullandıkça bizi hatırlayacaksın. Devletimize, milletimize hep dua edeceksin’’ şeklinde konuştu.


Kazım Kazımkarabekir İlkokulu Müdürü Kenan Yıldız ise Selma’nın akademik başarısının yanı sıra çok güzel bir sese, iyi bir müzik kulağına ve dil alanında özel bir yeteneğe sahip olduğunu ifade ederek, “Selma okulumuzun gururu. Mart ayında özel bir yayınevi tarafından ülke geneli yapılan sınavda Türkiye birincisi olmuştu. Selma aynı zamanda İngilizceyi de çok iyi konuşuyor. Başarısının sürekli artacağı inancımız tamdır’’ dedi.

Editör: TE Bilisim