KRİTİK TUGAYIN ASKERLERİ OTOBÜSTE


Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yanında saldırı gerçekleştirildi. Şehit ve yaralıların olduğu olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

 

Edinilen bilgilere göre Erciyes Üniversitesi kampusunun Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında 71 plakalı (Kırıkkale) Şahin marka bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Gazete Habertürk Muhabiri Necmettin Çuhadaroğlu, aracın bu sabah 05.00 sularında Kayseri'ye giriş yaptığını bildirdi. 

 

"ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR"


Saldırıya ilişkin ilk açıklamayı yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, saldırının otobüs yanında patlatılan bombalı araçla gerçekleştirildiğini teyit etti. "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" diyen Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna "Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var" ifadelerini kaydetti.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KAN AÇIKLAMASI


Saldırının ardından yapıldığı belirtilen kan anonslarına karşılık Sağlık Bakanlığı "Kan ihtiyacı bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.

 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin ilgili bakanlarla görüştü.

 

BAKANLAR KAYSERİ'YE GİTTİ


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çevre, Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ saldırının olduğu noktada incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti. Bakanların ortak açıklama yapması bekleniyor. Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

 

"BEŞİKTAŞ'TA YAŞANAN HADİSEYE BENZİYOR"


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Milletimize geçmiş olsun. Sabah 8.45 sırasında askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne bombalı araç girişimi. Tarzı itibariyle geçen haftaki Beşiktaş'ta yaşanan hadiseye benziyor. Yaralılar var, şehit var mı Başbakanımız gelince net bilgi alabiliriz. Biz insanlık adına Kahramanmaraş'tan dünyaya mesaj vermeye çalışırken, bazı hainler özel yetiştirmeye çalıştığımız komondolarımızı hedef almışlar. Çok üzücü bir havadisle güne başladık. Kahramanmaraş'tan tüm dünyaya insanlık mesajı vermek istiyorduk. Halep'te insanlar canlı canlı savaş uçaklarının bomba attığı yerlerde harabe haline gelmişken. Bu hadise Türkiye'ye hangi mesaj verilmek istenirse istensin, Türkiye'yi saptırmayacaktır. Türkiye etrafında olup bitenlere kayıtsız kalmayacaktır. 2 gün öncede Cilvegözü'ndeydim. Dışişleri Bakanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız çalışmalar yapıyorlar. Bu hadiselerin arkasında bu maşayı tutan eller var. Türkiye'nin etrafına kayıtsız kalmasını kimse beklemesin. Hadisenin çok şehit ve yaralı vermeden atlatırız diye umuyorum" dedi.

 

 

TSK: 13 asker şehit, 48 asker yaralı


Kayseri'deki patlama ile ilgili olarak TSK'dan açıklama geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden gelen açıklamaya göre, 13 asker şehit 48 asker ise yaralı olduğu belirtildi.

İşte TSK'nın bombalı saldırı açıklaması: 17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 


Kaynak: HaberTürk

Editör: TE Bilisim