Türkiye geçtiğimiz haftalarda ardı ardına terör saldırılarının hedefi olurken son olarak Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısı ilgili de şok detaylara ulaşıldı. Patlamanın ardından terör örgütü PKK saldırıyı üstlendi. Kayseri'deki 1'inci Komando Tugayı'nda vatani görevlerini yapan ve çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne 17 Aralık'ta bombalı araçla saldıran teröristin de Van Özalp nüfusuna kayıtlı 'Çektar Kebat' kod adlı 26 yaşındaki Kasım Yıldırımçakar olduğunun da yer aldığı öğrenildi.

Kayseri’de geçen cumartesi günü Komando Tugayı’ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen ve 14 askeri şehit eden, çoğu asker 55 kişinin yaralanmasına neden olan PKK’lı teröristin Özalp nüfusuna kayıtlı Kasım Yıldırımçakar olduğu belirtilmesi üzerine jandarma harekete geçti. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılğı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde jandarma, Yılrdırımçakar ailesinin oturduğu Özalp İlçesi’ne 7 kilometre uzaklıktaki Sarıköy Mahallesi’ne gitti. Aramada teröristin babası İsmail Hakkı Yıldırımçakar’ın telefonuna incelenmek üzere el konurken, DNA testi için de örnek alınacağı bildirildi.

 

2 YIL ÖNCE TAZİYE KURULMUŞ!

Terörist Kasım Yıldırımçakar’ın Sarıköy Mahallesi’ndeki babasının evinde kapsamlı arama yapan jandarma, evde kullanılan cep telefonlarına ve bazı belgelere incelenmek üzere el koydu. Teröristin kimlik tespitinin kesinleşmesi için babası ve aile fertlerinden DNA testi için örnek alınacağı da belirtildi.

 

KÖYLÜLER: TAZİYE KURULDU AMA CENAZESİ YOKTU!

Olayın duyulmasının ardından Sarıköy Mahallesi'nde oturanlar büyük bir şok yaşadı. Mahalle sakinleri, PKK'nın 2 yıl önce PKK mensubu Kasım Yıldırımçakar'ın öldüğünü bildirdiğini ve mahallede taziye çadırı bile kurulduğunu söyledi. Adlarının açıklanmasını istemeyen köylüler, "PKK'dan öldüğü haberi geldi. O zaman taziye çadırı bile kurduruldu ama nedense cenazesi gelmemişti" dedi. Güvenlik birimleri, bu yöntemle PKK mensubu Kasım Yıldırımçakar'ın nüfus kaydından düşürülüp aranmamasını sağlamanın amaçlandığını değerlendiriyor.

 

AK PARTİLİ BAŞKAN: SOYADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM!

AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar ise, soyadı benzerliği nedeniyle bir açıklama yaptı. Yıldırımçakar, “Kayseri’de şehit olan 14 askerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Olayı yapan kişinin Özalplı olması bizleri derinden üzmüştür. Ayrıca soyadı benzerliği ise bende daha çok üzüntü oluşturdu. Özalp ilçesinde Yıldırımçakar soyadı çok yaygındır. Tamamen soyadı benzerliğidir” dedi. Bir akrabalığı olmadığını da ifade eden Yıldırımçakar, “Özalp ilçesinde bu soyadı taşıyan üç mahalle var. Teröristin soyadımızı taşıması bizleri derinden üzdü. Biz her zaman teröre karşı olduk. Biz uzun zamandan beri bu soyadı değiştirmeyi istiyorduk. Bu olaydan sonra soyadımı değiştireceğim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim