İpekyolu Belediyesi temizlik işçileri dün geceden itibaren işi bıraktı ve Van’da çöpler toplanmadı. Van sabah saatlerinde çöple uyandı. Şehrin hemen hemen her köşe başında çöpler birikmiş durumda.

 

Van’da bu sabah saatlerinden itibaren çöpler toplanmadı ve Van merkezde her köşe başında çöplerin biriktiği görüldü. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından 24’ü DBP’li olmak üzere 28 belediyeye PKK ve FETÖ'ye maddi destek sağladıkları gerekçesi ile kayyum atandı ve atanan kayyumlara tepki göstermek amacıyla İpekyolu Belediyesi temizlik işçileri işi bıraktı. Temizlik işçileri işi bırakınca da şehir çöplüğe döndü.

 

OLAY!

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi. Bu kişiler geçtiğimiz hafta Pazar sabah 09.00 itibariyle görevlerine başlamıştı. Duyurulan kayyum atamalarının 4'ü Van'daki ilçe belediyelerine yapılmıştı. Yapılan değişiklikle birlikte Van’ın Özalp, Erciş, İpekyolu ve Edremit ilçe belediyelerine Vali yardımcıları ve kaymakamlar atanmıştı. 


ŞEHRİVAN HABER / MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim