Edremit Belediye Başkanlığına Kanun Hükmünde kararname ile atanan Atıf Çiçekli, belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda önceki BDP’li belediye tarafından 8 buçuk milyon borç kaldığını ve devletin hizmetler için gönderdiği paraların nereye harcandığı konusunda şüphelerinin olduğuna vurgu yaptı. Çiçekli, “Şu anda 8 buçuk milyon borç var. Bu hale getirenler utansın. Soruyorum buradan, ne yaptınız kardeşim belediyenin paralarını?” dedi.

 

Van’ın Edremit Belediyesine bir süre önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapıldıktan sonra hizmetler artarak devam etti. Görevlendirme yapıldığı günden bu yana yapılan çalışmalarla ilgili Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, mahalle muhtarları, okul müdürleri, imamlar ve mahalle ileri gelenleri ile bir okulun konferans salonunda toplantı düzenledi. Toplantıya belediye çalışanlarının yanı sıra ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü de katıldı. Toplantıdan önce 4 aylık süreç içinde Edremit Belediyesinin yaptığı çalışmalar sunumlar eşliğinde anlatıldı. Yapılan sunumların ardından konuşma yapan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, bundan sonra yapılacak çalışmaların karar alma süreçlerini birlikte tartışacaklarını ifade ederek, “O sözde şunları yaptık, ne kadar hesap verebilirizi kabul etmiyoruz. Yap bir sene boyunca sonra as bir tane duvara şunları şunları yaptık diye. Hayır, bu 1980’lerin yönetim anlayışı. Bizim yönetim anlayışımız hesap verebilmektir. Kara almayı birlikte yapacağız, sonra hesap vereceğiz.” Diye belirtti.

 

 

ÖNCEKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR

Çiçekli, kısa bir süre önce belediye başkan vekilliğine geldiğini ifade ederek, “Benden önce burada görev yapan İbrahim Beye gönülden teşekkür ediyorum. Üç aydır burada belediye başkan vekilliği yapıyordu. Şimdi bayrağı bize bıraktı. Bu bir bayrak yarışıdır. Belediye hizmetleri noktasında bize kim gelirse gelsin hukuki şartlar altında her türlü yardımı sağlarız. Kamu vicdanı olacak ve hukuki olduğu takdirde biz o kişi başımızın üstünde taşırız.” Dedi.

 

 

ÇİÇEKLİ: VAN’IN AYNASI GÖLE KÜSMÜŞ DURUMDA

Edremit Van’ın aynası olduğuna dikkat çeken Çiçekli, Van’ın aynası olan Edremit’in Van Gölüne küstüğünü kaydetti. Çiçekli, “Gölle birliktelik sağlayamamış. Bir sahil, bir yürüyüş yolu dahi yok. Yüzmek için dahi hiçbir yer yok. Biz 3 etap halinde Edremit’i göl ile buluşturmak için çaba göstereceğiz. İlk etapta merkez cami ile vali konutu arasında birinci etap, sayın valimizin konutu ile diğer burun arasında ikinci etap, marina ile karayollarının arası ise üçüncü etap olarak ışıklandırması, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, tartan pisti, ağaçlandırması, bankları ve kafeteryaları ile insanların sosyalleşmesini sağlayacak alanlar yapacağız. Yine beraberinde kumsal alanlar planlayacağız. Bunu yaparken de sizlere soracağız.” İfadelerine yer verdi.

 

 

“HUKUKA UYANIN HAKKINI HUKUKA AYMAYANA YEDİRMEYİZ”

Edremit’te imarın ranta döndüğüne dikkat çeken Çiçekli, “Hazine arazileri bazı noktalarda gasp edilmiş durumda. Bunlarla mücadelemiz sürecek. Hiçbir şekilde vatandaşın hakkını, hukuka uyanın hakkını hukuka aymayana yedirmeyiz. Yedirmeyeceğiz. Sizlerin de iştiraki ile bir imar düzenlemesi yapmak istiyoruz. Büyükşehir belediyemiz bir çalışma yapıyor bu konuda. Sizden istirhamım yapılacak olan düzenlemelere saygı gösterilmesi ve uyulması yönündedir. Bu konuları birlikte istişare edelim istiyoruz. Yeni yapılaşmaların olduğu yerlerde vatandaşımız alışveriş yapamadığından şikâyetçi. Bizde o noktalara zincir marketlerin girmesi noktasında zincir marketleri destekleyeceğiz ki vatandaşımız ucuz alışveriş yapabilsin.” Diye belirtti.

 

 

NE YAPTINIZ KARDEŞİM BELEDİYENİN PARALARINI

İlk olarak göreve geldiklerinde belediyenin karnesini sorduklarını dile getiren Çiçekli, “Gelirimiz giderimiz nedir dedik. Aylık gelirimiz şuanda bir milyon 750 bin, aylık giderimiz ise bir milyon 850 bin lira. Alacak verecek durumu nedir dedim, bu zamana kadar çalışanlarımızın SGK ödemeleri hiç yapılmamış. Bir kere çalışanına saygı duymayan, çalışanını önemsemeyen bir yönetim vardı. Sadece 4 milyon TL SGK’ya borçlular. 600 bin küsur kadar vergi borcu var. Böyle bir şeyin olduğunu bilin dedik. Artık o parayı ne yapmışsalar.” Dedi.

 

 

İNCELEME YAPIYORUZ!

DBP’li belediyenin 3 milyon TL esnafa borçlu olduğuna dikkat çeken Çiçekli; “Bizde o esnafın sıkıntısını gidermek için çalışmalarımıza başladık. Gelir yok. Her ay içerden yiyoruz. Borçlar bir kenarda duruyor. Bir de bunlar yetmezmiş gibi bir buçuk milyonda yapıldığı iddia edilen bazı işlerin borçları var. Bizde inceleme yapıyoruz. Bakalım o bahsi geçen işler yapılmış mı? Kısacası şu anda 8 buçuk milyon borç var. Ben bu hususu burada arz edeyim, başlangıç noktamızı bilin dedik. Aldığımız hal bu hal. Bundan kötüsünü bilmiyorum. Çıkın işin içinden çıkabiliyorsanız. Herkes bizden bir şeyler bekliyor. Ama üreteceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ama içinde olduğumuz hal bu. Bu hale getirmişler, getirenler utansın. Soruyorum buradan, ne yaptınız kardeşim belediyenin paralarını. Nereye kullandınız. Vergiyi ödemediniz, esnafı ödemediniz, nereye ödediniz o zaman bu parayı. Nereye gitti o paralar. Her halde hepimizde bu soruların cevabını biliyoruz. Ama Allah’ın izni ile bundan sonra bu paralar size hizmet olarak size geri dönecek.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim