23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depremi Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından unutulmadı. Sosyal Sorumluluk ve Danışma Kulübü öncülüğünde 2 hafta gibi kısa bir sürede kampüs içerisinde açılan stantlarda 10-15 yaş aralığını kapsayan, kışlık ayakkabılar ve kıyafetler, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, okul için gerekli olan çeşitli elektronik malzemeler ve birçok ihtiyaç malzemesi toplandı. Van Edremit Yeni TOKİ Erdem Beyazıt Ortaokulu öğrencileri için düzenlenen kampanyada öğrencileri tebrik eden tmek üzere ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Karabük Üniversitesi olarak geçmişte olan olayları asla unutmuyoruz ve bu durum Karabük Üniversitesi Rektörü olarak beni çok gururlandırıyor” dedi.

23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen deprem neticesinde Van’da yaşayanların çok büyük hasar gördüğünü belirten Rektör Uysal, “ Devletimiz çok hızlı bir şekilde bu yaraları sarmak için mücadele verdi ve belirli bir oranda da başarıya ulaştı. Ama her yarayı da sarmak mümkün değildir. Bu amaçla da Karabük Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü olarak üniversitemiz çalışanları ve öğrencileri ile birlikte Van’daki Van Edremit Yeni TOKİ Erdem Beyazıt Ortaokulu’na yardım kolileri hazırladık ve umduğumuzdan çok daha fazla bir destek aldık. Öncelikle bu projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Sosyal Sorumluluk ve Danışma Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak başta olmak üzere öğrencilerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Böyle günlerde birbirimizi hatırlayacak olursak gelecek bizim için daha parlak olacak ve Cennet Vatanımız yaşanılacak yer olacaktır. Kardeşliğe ne kadar önem verecek olursak başarıya o kadar ulaşmış olacağız. Deprem doğal bir afettir. Sadece Van’da değil her yerde hatta dakikalar sonra bizim yaşadığımız yerde de deprem meydana gelebilir. Belki de o zaman bu eşyalara bizlerin ihtiyacı olacaktır. İnanıyorum ki o zamanda Van’da veya başka illerde bulunan kardeşlerimiz de bizden daha hızlı davranarak bu yardımları bizlere ulaştıracaktır. Umarım hazırlamış olduğumuz koliler ortaokulumuzdaki öğrencilerimizin bir nebzede olsa yaralarını sararak ihtiyaçlarını karşılar. Ben tekrardan emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yardımların bulunduğu koliler elbirliği ile yerlerine ulaştırmak üzere hazırlanan araca yüklenerek Van Edremit Yeni TOKİ Erdem Beyazıt Ortaokulu’na doğru yola çıktı. 

 

Editör: TE Bilisim