Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen okullar arası resim yarışmasında ödül kazanan 9 yaşındaki Mehmet Emin Eco, azmin başaramayacağı hiçbir engelin olmadığını kanıtladı. Milyonda bir görülen kelebek hastalığıyla yıllardır mücadele eden Eco, parmakları olmamasına rağmen çizdiği resimle jüri özel ödülünü kazandı.

 

Van'da yaban hayvanlarıyla ilgili duyarlılık oluşturmak amacıyla YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen okullar arası resim yarışması büyük ilgi gördü. Van'daki okullardan bin 500 öğrencinin resimlerinin değerlendirildiği yarışmada, çeşitli kategorilerde dereceye giren 25 öğrenci YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan törenle bisiklet ödülü verildi.

 

AZMİYLE BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan'ın açılış konuşmasını yaptığı ödül töreninde en büyük ilgiyi 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Emin Eco gördü. Halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolysis bullosa hastası Eco, parmakları olmamasına rağmen Hazreti Süleyman'ın hayvanlarla konuşmasını resimleyerek jüri özel ödülünü kazandı. Törene katılanlardan büyük alkış alan Eco için ayrıca elektrikli tekerlekli sandalye alınması için çalışma başlatıldı.

 

“YABANCI HAYVANLARI KURUMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ KURUYORUZ”

Burada konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Lokman hocaya yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, “Merkez müdürlüğümüz olarak bu noktada çok etkin bir şekilde çalışarak çocuklarımız üzerinden yaban hayata dikkat çekerek amacıyla bir resim yarışması yaptırıldı ve bunun neticesinde yaban hayatı çocuklarımıza da tanıtmış olduk. Çocuklarımızı yaban hayatının önemine vurgu yapmak suretiyle geleceğe hazırlıyor. Bu yönüyle de üniversitemiz yaban hayvanları ve yaban hayatın toplumdaki önemini fark ederek bir merkez müdürlüğü kurduk burada da her türlü desteği veriyoruz. Bununla çok güzel çalışmalar yapılıyor. Burada Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü üniversitemizle birlikte yürüttüğümüz bir proje kapsamında üniversitemiz kampüsü içerisinde yabancı hayvanları kuruma ve rehabilitasyon merkezi kuruyoruz. İnşallah inşaatı kısa sürede bitecek. Bu zannediyorum Türkiye’de bir ilki de teşkil ediyor” dedi.

 

“BU SENE İSE REKOR SEVİYEDE KATILIM OLDU”

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ise konuşmasında “YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürlüğü olarak geçen sene yaban hayvanları kongresi düzenledik. Resim yarışması fikri orada gündeme geldi. Geçen seneki yarışmamızda ödülümüzde küçüktü. Yarışmamıza da katılım azdı. Bu sene ise rekor seviyede katılım oldu bin 500 adet resim yarışmamıza katıldı. Geçen sene 6 tane bisiklet vermiştik bu sene ise Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Özgökçe’nin de katkılarıyla 15 tane bisiklet,  Halk Sağlığı Müdürlüğümüz de 5 bisikletle katkı sağladı. Bizi sevindiren başka bir olay ise azmin elinden hiçbir şey kurtulamayacağını gösteren çocuğumuzun birinciliğine şahit olmak oldu.” Diye konuştu.

 

Ödül törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Orman ve su işleri 14. Bölge müdürü Mustafa Şentürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü ile YYÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ahmet Kazankaya ve YYÜ Genel Sekreteri Doç Dr. Yusuf Uzun ile aileler öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Öte yandan Güzin Dinkök Ortaokulu öğrencisi Melikcan Etemoğlu, ortaokullar arası resim alanında birinci oldu. Öğretmeni Oğuzhan B. İnci’nin büyük titizlikle eğitiminde rol oynadı. Öğrencinin başarısı takdir topladı. Okul, öğretmen incinin öğrencileriyle 5,6 farklı yarışmada da birincilikle ayrıldı. 


ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ

 
Editör: TE Bilisim