Farklı illerden çeşitli nedenlerle rehabilitasyon merkezine getirilen yaban hayvanlarını gerçek yaşamlarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, bugün itibariyle tedavileri biten ve yeme içme alışkanlıkları kazandırılan 2 kurt, 2 şahin ve 1 leyleğin doğaya salınacağını söyledi. Van Gölü Havzası’nın yaban hayvan bakımından zengin olduğunu belirten Aslan, “Van Gölü havzası, doğal hayatın bozulmaması, yerleşimin olmaması, tarım ilaçlarının kullanılmaması ve sulak alanlarının bozulmaması nedeniyle yaban hayvanları bakımından zengindir” dedi.

 

HALKI BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR


YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir yıl önce kurulduğunu da hatırlatan Aslan, bu çerçevede halkı bilinçlendirme yönünde faaliyetlerinin olduğunu söyledi. Rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alının yaban hayvanlarının farklı yerlerden farklı nedenlerle getirildiğine vurgu yapan Aslan, “Yaklaşık bir ay önce Bitlis’in Tatvan ilçesinde yuvasından alınan ve gönüllü bir havyan sever tarafından beslenen 2 yavrukurdu, yaklaşık bir aydır burada misafir etmekteyiz. Yeme ve içme alışkanlıklarının kazandırılmasının ardından doğal yaşamına bırakılacak. Bunun yanında bilinçsiz avcılar tarafından vurulmuş şahinler de yaralı bir şekilde bizlere getirildi. Biz burada bunların tedavisini yapıp tekrar doğaya kazandırmaktayız. Yine Muş’ta kanadı kırık bir şekilde bulunan ve bize getirilen leyleğinde tedavisini yaptık. Bugün itibariyle 2 kurt, 2 şahin ve 1 leyleği yaban hayatlarına kavuşturacağız” şeklinde konuştu.
Tedavileri tamamlanan yaban hayvanları Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Van Şubesi ekipleri tarafından teslim alınarak gerçek yaşamlarına kavuşturuldu.

Editör: TE Bilisim