Pazartesi gününden itibaren başlayan ve hatimle kılınan teravih namazı 30 gün boyunca günde bir cüz okunarak devam edecek. 30’ncu günün sonunda Kuran-ı Kerim’in 30 cüzü de tamamlanmış olup hatim bağışlanacak. Cami cemaati de halinden oldukça memnun. Namaza gerek ellerindeki mendiller gerek sular ile hazırlıklı gelen cemaat mensupları hafız Muhammed’i de iyice sahiplenmiş durumda. Cemaat mensupları ve cami görevlileri Hz. Ömer Cami’sinin büyük bir cami olduğunu ve buraya başka mahallelerden de birçok kişinin gelebileceğini söyledi.

 

KENYALI HAFIZDAN VAN HALKINA ÖVGÜLER

 

Namazı kıldıran Kenyalı hafız Muhammed ise halinden çok memnun olduğunu hatimle kılınan teravihe de birçok kişinin iştirak ettiğini belirterek katılımdan memnun olduğunu söyledi. Van halkına övgüler yağdıran ve dinine çok bağlı bir halk olduğunu belirten Muhammed, “Beni kısa sürede kardeşleri yerine koydular ve bir bağ kurdular. Böyle vefakâr ve samimi insanlar arasında olmak beni çok mutlu etti. Günde bir değil, iki cüzde okusak bu cemaat bu namazda yorulmaz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hz. Ömer cami imam hatibi M. Emin Akan, “Cemaat kılınan namazdan çok memnun ve bu uygulama başladığından beri de katılım hiç düşmüyor. Cemaatimiz namazın hatimle kılınmasına rağmen çok yerinde bir tempo ile geçtiğini söylüyor ve böylece memnuniyetlerini dile getiriyor. Bayanlar da erkekler de engelli vatandaşlarımız da sağladığımız imkânlar ve dinimizin gerektirdiği koşullar sayesinde hatimle kılınan teravihe katılıyor. Kimi zaman cemaatimizi ufak bir yorgunluk sarsa da kılınan namaz ve hafızımızın tilaveti her şeyi unutturuyor. Ramazanın son gününde de inşallah müftümüzün katılımı ile hatmimizi bağışlayacağız.” Şeklinde konuştu.


Ömer Faruk TOKTAŞ / Şehrivan

Editör: TE Bilisim