MEB koordinesinde 15 pilot ilde ve Van’da yürütülen ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması’ projesi tamamlandı.

 

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) koordinesinde 15 ilde yürütülen ve Avrupa Birliğince (AB) desteklenen ‘Özellikle Kız çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması’ projesi 4 günün ardından tamamlandı. Uyum eğitimi, kapasite geliştirme eğitimi, toplumsal cinsiyet farkındalığı eğitimi, iletişim ve motivasyon konularında bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları ile atölye çalışmaları hakkında toplantıların yapıldığı ve eğitimlerin verildiği projeye toplam 462 katılımcı katılım sağladı.

 

Yapılan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin projenin olumlu geçtiğini ve projenin meyvelerini saha çalışmalarında alacaklarını ifade etti. Kırekin şu ifadelere yer verdi: “İzleme ekiplerinin kurulması ve bu neticede sahaya inerek, okula gitmeyen ve eğitime erişmeyen kızlarımızın eğitime erişmesi konusunda bir görüşmeler yapacaklar. 4 gündür seçilen 3 bölge arasında bulunan Van’da ve diğer üç bölgede benzeri çalışmalar yapılmakta.”

 

Bakanlık tarafından yapılan projenin adım adım takip edildiğini ve projelendirildiğini söyleyen Kırekin, “İşin ehemmiyeti yüksek olduğu için bakanlık bunu projelendirerek adım adım takip ediyor. Biz 4 yıldır il olarak bu süreci çok sıcak bir şekilde takip ediyoruz. Bu sürecin ürünlerini de alıyoruz. İlimizde çok sayıda kız çocuğumuzu okula kazandırdık. Bununla birlikte toplumda çok büyük bir farkındalık yarattık. Sivil Toplum Örgütleri, toplu önderleri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları, imamlar, emniyet güçlerimiz, aile sosyal politikalar il müdürlüğündeki temsilcilerimizin, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerinin ve AR-GE’nin yoğun bir katılım sağlandı. Bugün toplumun her yerinde bu konu koşulmakta ve buda beni il müdür olarak ziyadesiyle mutlu ediyor.”


ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim