Asya Kalkınma Bankasının Frankfut’ta düzenlediği Frankfurt Cooperating For Sustainability (Frankfurt Sürdürülebilirlik İşbirliği Toplantısı)’na 60 Ülkeden Belediyeler katılırken, Türkiye’den 5 Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İpekyolu Belediyesi de davetli olarak katıldı.

 

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Belediyeler arası iş birliği ve proje ortaklıkları üzerine Frankfut’ta düzenlemiş olduğu 49. Frankfurt Cooperating For Sustainability toplantısına Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte 60 Ülkeden belediyeler katıldı. Her Ülkeden sınırlı kotada katılım sağlanırken, Türkiye belediyeleri beş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İlçe belediyelerinden davetli olarak katılan tek belediye İpekyolu Belediyesi oldu. İpekyolu Belediyesi adına katılan Eşbaşkan Veysel Keser, toplantının 300 bin nüfuslu İpekyolu İlçesinin Kültürel ve sosyal ekonomik kalkınmasına yönelik, belediyenin geliştirmiş olduğu dev projeler hibe alınmasına yönelik olanak sağlıyor.

 

 

Asya Kalkınma Bankasının her yıl düzenlemiş olduğu sürdürülebilirlik işbirliği toplantısın da konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünya belediyelerinin Almanya Belediyeleri ile koordinasyon işbirliği (proje ortaklığı, kardeş belediyeler işbirliği ve proje hibe fonları) gibi konularında kolaylık sağlamak amaçlı Frankfurt’ta irtibat ofisi açılacağını belirtti. Frankfurt yerel yönetim ofisi açıldı. Alman hükümeti tarafından ekolojik alanındaki projeler için 100 milyar Euro bütçe ayrıldı. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim