Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK Van Şubesi Platformu, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Muş’ta, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna dair açıklama yapmak isteyen sendika üyelerine yapılan polis saldırısını protesto etti. Platform adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Başkanı Şükrü Kaçıcı, AK Parti Hükümeti’nin kendi suçunu 11 yıl işbirliği içinde çalıştığı cemaatin üzerine yıkmaya çalıştığını söyleyen Kaçıcı, “Operasyonlarda açılan davaların dosyalarını da kapatarak ortaya saçılan pisliği unutturmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

KAÇICI: SARAYLAR YOKSULLUĞA MAHKUM EDİYOR

Kaçıcı 17 Aralık operasyonu ile suçları cemaate yıkmak istediğini belirtti. Kaçıcı, “Dört Bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın AKP iktidarı, kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. Operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yapmaya devam etmekte, suçu 11 yıl boyunca ortak çalıştığı cemaate atmakta, söz konusu operasyonlar sonucunda açılan davaların dosyalarını da kapatarak ortaya saçılan pisliği unutturmayı hedeflemektedir. Maliyeti hala tam olarak bilinmeyen Kaçak Sarayla, emekçileri yoksulluk ve sefalete iten bütçe ile “açıktan, sınavsız memur alma” ve “sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi” gibi akrabayı-yandaşı kollayan politikalarla daha da güçlenerek devam etmektedir.” Dedi.

“BU SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Diyarbakır ve Muş’ta yapılanları da protesto ettiklerini dile getiren Kaçıcı şunları kaydetti: “AKP hükümetinin bu savurganlığına ve kanun kural tanımayan tutumuna karşı duruş sergileyen başta konfederasyonumuz KESK olmak üzere, diğer demokratik kitle örgütleri, baskı, şiddet ve göz altılarla karşılaşmıştır. Demokratik tepkilere bile tahammül etmeyen AKP iktidarı, kendi yolsuzlukları ile ilgili yapılan demokratik eylemlikler ve basın açıklamasına Diyarbakır'da saldırmış ve çok sayıda arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Yani AKP'ye biat etmeyen herkes ve her kurum ve kuruluş AKP iktidarının hedefindedir. Biz arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. AKP İktidarının polise vermiş olduğu geniş yetkiler çerçevesinde başta kobani olayları olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde 2014 yılı içerisinde çeşitli bahaneler ileri sürülerek 60'a yakın vatandaşımız polis kurşunuyla yaşamını yitirmiştir.”

KAÇICI: SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Saldırıların devam ettiğini vurgulayan Kaçıcı, “Diğer yandan; İran devletinin Kürt siyasetçi ve yurtseverleri ile diğer demokratik güçlere karşı saldırılarının devam ettiğini büyük bir kaygıyla izliyoruz. İran devletinin son dönemlerde yine yıllardır yaptığı gibi Kürt halkının üzerinde faşist baskılarını attırdığını, başta kadınlar olmak üzere, gazeteci, akademisyen ve insan hakları aktivistlerinin yaşam hakkını bir bütünen tehdit etmeye devam etmektedir. İran devletinin Dehaklardan aldığı zalimane kültürü ile her gün başta Kürt halkı olmak üzere gerici rejime muhalif bütün kesimleri idam etmekte ve halkı idamla tehdit etmeye devam etmektedir. Bizler İran'nın bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Ayrıca; Urmiye cezaevinde yurtsever Kürt siyasi tutsaklar, sistemin baskı ve idamlarını protesto etmek amacıyla günlerdir bedenlerini açlığa yatırarak, açlık grevine girmişlerdir. Bugün ölüm kokan zindanlarda direnen Kürt tutsakların milyonları temsil ettiği ve bu direnişin milyonlar olup, serhıldana dönüşeceğini İran devleti unutmamalıdır. KESK olarak, siyasi tutsakların bu onurlu direnişini selamlıyor, İran devletini bir an evvel idamları durdurmaya, baskılara, hukuk ve kural tanımayan vahşetine son vererek Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog ve müzakere sürecini başlatmaya çağırıyor.” Sözlerine yer verdi.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim